Beste mensen,
Als een vis in zijn eigen wereld op ontdekking 
gaat
is het laatste wat hij 
ontdekt....water.
Annemiek
www.consuminderhuisparkstad.nl 
85 Consumindermijmering 
Iedereen kan zijn plekje op de pizza vullen met wat 
maar de voorkeur heeft. Er kan als eerste op het deeg een blikje tomatenpuree 
verdeeld worden, maar wij gaan voor overrijpe tomaten die we kregen van de PLUS 
( niet meer verkoopbaar) en we vriezen ze direct in als we ze krijgen. Er komen 
altijd gesnipperde uien op en champignons en zeker gesnipperde paprika in drie 
kleuren.  De eerder geraspte blok aanbieding kaas in kleine porties ingevroren, 
waarvan we twee zakjes nemen want het worden twee mega pizza’s. Er waren twee 
kleine courgetjes met beschadigingen gekregen van de PLUS 
De tomaten op het laatste moment uit de vriezer 
nemen en even in een bak water leggen.
Alle groenten in het geheel wassen en dan pas in 
kleine stukjes snijden dan verlies je geen vitamientjes.
De paprika middendoor snijden,  zaad eruit en dan 
wassen voor je hem klein snijdt. De courgetjes wassen en met schil snijden. 
De tijm van de stengels rissen en alle kruiden klein snijden of knippen.
Je hebt geen verse kruiden? Neem maar gedroogde pizzakruiden of herbe de provence....
Alles klaar staan? ......dan het deeg.
Meng in een kom:
250 gram kwark ( half bakje op goed geluk meten) en 
als je die niet hebt 250 gram yoghurt en dat is ongeveer een flinke 
beker.Gewoon op goed geluk meten....
8 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels melk
snuf zout
1 ei en als je geen ei hebt neem maar een eetlepel melk extra.
1 zakje bakpoeder.
Alles mengen met een houten lepel en iets minder 
dan een pond bloem ( ook op goed geluk) toevoegen en kneden maar...
Kort kneden en de benodigde bloem toevoegen om een 
deeg te verkrijgen dat loslaat van je handen....
Rol het deeg uit met de deegrol en keer de plak 
steeds... om een zeer dunne bodem te verkrijgen. 
Rol de plak ongeveer op de grootte van het 
bakblik....
Het bakblik heb je van te voren met bakpapier 
belegt maar nog beter is duurzame folie kopen die steeds hergebruikt kan worden. 
Ze gaat wel tien jaar mee bij goed gebruik. Het bespaart je eurootjes van steeds 
weer opnieuw papier folie maar ook aangebakken bakblikken die niet meer schoon 
zijn te krijgen....De folie veeg je met een vaatdoek zo af en hoeven niet 
ingevet te worden......Te koop bij BLOKKER en misschien action? 
Deeg op de plaat en de overhangende lapjes deeg 
afknippen met de keukenschaar en weer “opplakken”waar een beetje deeg tekort is. 
dan courget en champignons,
vervolgens gesnipperde ui want ui bovenop verbrand....
dan de helft van de geraspte kaas en de paprika
tot slot de overige kaas en in de oven op 180 graden.
De oven hoeft niet voorverwarmt en nee ik ga niet 
zeggen hoelang want elke oven is anders.
Als de deegrand lichtbruin is, is de pizza 
goed....kijk maar op de foto het pizzastuk op het bordje.
En ja........om de duurzame folie te sparen knip ik 
met de keukenschaar de pizza in stukken........
We namen de ingrediënten voor het deeg dubbel omdat 
we twee pizza’s wilden maken.
Tip 2
Nelly is een van de vrijwilligers die al bij ons 
werken vanaf 2009. Ze is de gastvrouw van het consuminderhuis elke vrijdagmiddag 
aan de grote tafel. Op vrijdagmiddag is iedereen die aan het huis verbonden is 
welkom om even te komen buurten en Nelly houdt toezicht op de koffie en thee en 
doet klussen die zittend aan tafel gedaan kunnen worden. 
Ik heb er twee mega formaat van op mijn 
tweezitsbank waar ik in de kussens kan gaan hangen als ik niet meer zitten kan, 
laat op de avond....
Mijn leventje....
Komende vrijdagmiddag hebben we in het 
consuminderhuis REPARATIECORNER zie onze website www.consuminderhuisparkstad.nl 
dames en herenkapper en mensen die computers nakijken en elektrische apparaten. 
We bakken appelcake voor bij de koffie zodat de geur door het huis trekt....de 
geur van gezelligheid en vredigheid van samen zijn en ervoor 
gaan.........
De zon zal naar binnen schijnen en op het pleintje 
achterom zitten de mensen te keuvelen beschut achter de zee container. Er worden 
nieuwe kapsels uitgeprobeerd en Henk zijn twee ouwe computers worden misschien 
wel eentje die het nog doet.... Ik heb een lamp gekregen van Hanne-Marie uit de 
vijftiger jaren en daar moet het snoer van vernieuwd worden. 
Er is nog zo’n touwig draad om de kabel en dat 
brengt brandgevaar.... Doet me denken aan mijn eerste hanglamp van varkensblaas 
die in mijn flatje hing toen ik 20 was. Touw om de bedrading dat was 
in met een touwkwast tegen het plafon waar opeens de hens in 
ging. Heb ik een kan water tegenaan gegooid zo snel het ging....De lamp is nooit 
meer aan gegaan....
Ik had in die tijd een echtgenoot die het voor 
elkaar kreeg de te lange TV kabel waarvan de stekker in het stopcontact zat 
gewoon met de schaar door te knippen. Of de TV het nog deed weet ik niet 
meer....er was wel een steekvlam. Er waren in die tijd mega kasten van “eiken”spaanplaat van 3,50 meter 
lang en kamerhoog. Er was een “bar”in en de TV en stereo in de kast met 
uitsparingen voor de geluidsboxen. Die kast vullen was een hele klus, zoveel 
servies had ik niet. Een pers op tafel en een doos met sigaren en sigaretten 
voor het bezoek. Het zware bankstel met groene bekleding dat niet zo 
besmettelijk was. De hele inboedel plus slaapkamer vloerbedekking en eethoek 
voor 4000 gulden weet ik nog.... Daar hadden we jarenlang voor gespaard.... Ik 
heb de hele mallemolen achter gelaten na twee jaar “huwelijk” en de breeveertien 
gekozen....ik ging weer even jong en vrij zijn en studeren en werken tegelijk en 
vooral LEVEN ....om een stukje jeugd over te kunnen doen dat ik gemist had in 
het strakke keurslijf van het van Deursen regime. ( zie boek twee OVERLEVEN 
onderweg naar vrijheid.) Hopelijk had de nieuwe mevrouw van meneer dezelfde 
smaak....van eiken bankstellen en touwlampen en leefden ze nog lang en gelukkig.....
Annemiek 
 
