dinsdag 27 mei 2014

Mijmering 81 Mocca taart en SUNSODA zelf wasmiddel maken.

Goedemorgen mensen,
 
Mensen hebben de warmte van een grote liefde nodig
om mens te worden....
De liefde van de medemens....
 
Annemiek
 
81 Consumindermijmering.
Tip.
Velen houden van mokkataart en je eigen mokkataart voorraadje in de vriezer begint met een biscuitbodem bakken. De kosten hiervoor zijn acht eieren wat bloem en maïzena. Het recept vind je op onze website www.consuminderhuisparkstad.nl. bij workshops op taart klikken. Er staat in woord en beeld beschreven hoe je zo’n biscuitbodem bakt. ( dubbel recept nemen)
Doe dat maar op een verregende dag en bewaar de biscuit bodem in een plastic zak tot morgen of zo.....en maak er een mokka taart van.
 
Tip 2
Hoe maak je mokka crème?
Start met twee eetlepels oploskoffie en een lepel water in een klein steelpannetje smelten op het gas. Laat maar afkoelen.....
 
Breng een pannetje water tot kookpunt en zet gas uit.  Giet het water in een hittebestendige kom en zet er een mengkom in.
Klop in die mengkom ( au bain marie heet dat) een ei en een eidooier met 75 gram fijne suiker en twee zakjes vanillesuiker tot een luchtige crème die als een dik lint van de garde loopt.
Zet de kom in een bak ijskoud water en klop het eimengsel tot het koud is. Laat maar rusten.
 
Roer in een andere kom een pakje roomboter ( 250 gram) op kamertemperatuur zacht en voeg 40 gram poedersuiker toe. Klop dit tot het zacht en luchtig maar vooral niet gesmolten is.
Meng beetje bij beetje het eimengsel door de boter. Roer eerst de crème goed glad voordat er weer wat eimengsel aan toegevoegd wordt.
Je hebt nu crème au beurre....voeg de sterke koffieoplossing in gedeelten toe. Voilà mokka crème......
 
Snij de biscuit overdwars middendoor en bestrijk met mokka crème. Als je van rum houdt druppel eerst wat rum of essentie op de open gesneden bodems.
Misschien heb je nog walnoten die gekraakt kunnen worden en de inhoud vermalen. Stukjes noot op de crème verdelen en de twee helften biscuit weer op elkaar.
 
 
 
 
 
 
Smeer rondom mokka crème en rol door stukjes walnoten. Smeer de laatste mokka crème bovenop de taart en bestrooi met noten.
Snij de taart in parten ( zie foto) en neem een partje er tussenuit. Bij de koffie straks. Verdeel de ruimte die ontstaan is tussen de partjes en trek voorzichtig een zak over de taart en vries in.
Na enkele uren de taart uit de vriezer nemen en de partjes die inmiddels stijf bevroren zijn een voor een in een plastic zakje verpakken en weer in de vriezer.
 
Mokka taart bij de koffie? Het ontdooien duurt ongeveer twee uurtjes. Je zou een dun chocolaatje bovenop elke punt kunnen steken en is het helemaal af.
 
 
 
 
 
Tip 3
Zelf wasmiddel maken die je ook als allesreiniger kan gebruiken kost maar 36 cent voor 5 liter. Je bespaart het milieu veel plastic en jezelf veel geld en gesleep van de super naar huis.
Start met SUNLIGHTZEEP raspen met een gewone keukenrasp. Smelt in een pan 80 gram in een liter water tot de snippers opgelost zijn. Voeg 80 gram soda toe en vier liter water.
Verwarm het water naar heet ( nee geen kookpunt) en giet over in een emmertje waar een deksel op past. In een oude pan bewaren kan natuurlijk ook.
Laat maar 24 uur staan en kneed even met je hand goed door. Het wasmiddel is nu lobbig en zacht. Ik heb het wasmiddel de naam SUNSODA gegeven...
Sunsoda is prima als allesreiniger te gebruiken het heeft een turbo kracht en is 8 PH waarde. Ik vul met een trechtertje lege afwasmiddel flacons ermee en op elke sanitaire ruimte keuken badkamer staat een flacon. Als garagezeep ook prima en..... als wasmiddel. Doseer een beker op een volle wasmachine.
 
Mijn leventje.....
Het is even wat werk en niet zoveel kosten als je walnoten hebt geraapt in de herfst. Je zou in plaats van roomboter blue band margarine kunnen nemen maar het prijsverschil is niet zoveel.
Je koopt natuurlijk geen fijn tafelsuiker en poedersuiker want die maak je zelf van gewone goedkope suiker in de keukenmachine als je die hebt. Kort malen fijne suiker.... langer malen basterdsuiker.... nog langer malen poedersuiker. Het is vooral leuk om te doen en je eigen topklasse mokka taartjes in de vriezer is een rijkdom. Je kan ze voor de nacht uit de vriezer halen. Plastic zakje eraf en in de koeling op een bordje met een kom erover heen. De smaak ervan is zo hemels en vind je zelden bij de beste banketbakker.
 
Ik ben met een echtpaar die al jaren bekend is bij het consuminderhuis naar de rechtbank geweest. Mensen die al tien jaar door de meest idiote pech worden achtervolgt. Hardwerkende mensen die trouw elke maand een groot deel van hun inkomen aan de schuldeisers hebben afgedragen. Zestig euro leefgeld per week voor een gezin met twee kinderen.... Tot slot werd er ook nog bij hen ingebroken enkele maanden geleden en werd die oude TV en het spelcomputertje van de kinderen gekregen van de grootouders ook nog gejat en veel kapot gemaakt van dierbare spullen die in geldwaarde niets voorstellen maar in emotionele waarde heel veel....
Je zou verwachten dat na drie jaar WSNP in totaal tien jaar ellende een einde kwam aan de misère... Donderdag Hemelvaartsdag zal ik een verslag ter plaatse schrijven van hoe het zo kan gaan.  En ja ik werd door de rechter tot de orde geroepen toen ik het woord vroeg en het dagelijks lijden van deze mensen schetste en opmerkte dat het van de rechtbank toch niet de bedoeling kan zijn mensen die aan het einde van hun krachten zijn een doodschop te geven....Ik werd verzocht me te matigen in mijn uitspraken en ja ik heb mijn verontschuldiging aangeboden aan de rechter en die werd geaccepteerd....en gevraagd aan diezelfde rechter hoe het nu verder moest Hoe....in Godsnaam....hoe. ( morgen meer in de mijmeringen)
 
Annemiek.