Goedemorgen mensen,
Mensen hebben de warmte van een grote liefde
nodig
om mens te worden....
De liefde van de
medemens....
Annemiek
81 Consumindermijmering.
Tip.
Velen houden van mokkataart en je eigen mokkataart
voorraadje in de vriezer begint met een biscuitbodem bakken. De kosten hiervoor
zijn acht eieren wat bloem en maïzena. Het recept vind je op onze website
www.consuminderhuisparkstad.nl.
bij workshops op taart klikken. Er staat in woord en beeld beschreven hoe je
zo’n biscuitbodem bakt. ( dubbel recept nemen)
Doe dat maar op een verregende dag en bewaar de
biscuit bodem in een plastic zak tot morgen of zo.....en maak er een mokka taart
van.
Tip 2
Hoe maak je mokka crème?
Start met twee eetlepels oploskoffie en een lepel
water in een klein steelpannetje smelten op het gas. Laat maar
afkoelen.....
Breng een pannetje water tot kookpunt en zet gas
uit. Giet het water in een hittebestendige kom en zet er een mengkom
in.
Klop in die mengkom ( au bain marie heet dat) een
ei en een eidooier met 75 gram fijne suiker en twee zakjes vanillesuiker tot een
luchtige crème die als een dik lint van de garde loopt.
Zet de kom in een bak ijskoud water en klop het
eimengsel tot het koud is. Laat maar rusten.
Roer in een andere kom een pakje roomboter ( 250
gram) op kamertemperatuur zacht en voeg 40 gram poedersuiker toe. Klop dit tot
het zacht en luchtig maar vooral niet gesmolten is.
Meng beetje bij beetje het eimengsel door de boter.
Roer eerst de crème goed glad voordat er weer wat eimengsel aan toegevoegd
wordt.
Je hebt nu crème au beurre....voeg de sterke
koffieoplossing in gedeelten toe. Voilà mokka crème......
Snij de biscuit overdwars middendoor en bestrijk
met mokka crème. Als je van rum houdt druppel eerst wat rum of essentie op de
open gesneden bodems.
Misschien heb je nog walnoten die gekraakt kunnen
worden en de inhoud vermalen. Stukjes noot op de crème verdelen en de twee
helften biscuit weer op elkaar.
Smeer rondom mokka crème en rol door stukjes
walnoten. Smeer de laatste mokka crème bovenop de taart en bestrooi met noten.
Snij de taart in parten ( zie foto) en neem een
partje er tussenuit. Bij de koffie straks. Verdeel de ruimte die ontstaan is
tussen de partjes en trek voorzichtig een zak over de taart en vries in.
Na enkele uren de taart uit de vriezer nemen en de
partjes die inmiddels stijf bevroren zijn een voor een in een plastic zakje
verpakken en weer in de vriezer.
Mokka taart bij de koffie? Het ontdooien duurt
ongeveer twee uurtjes. Je zou een dun chocolaatje bovenop elke punt kunnen
steken en is het helemaal af.
Tip 3
Zelf wasmiddel maken die je ook als allesreiniger
kan gebruiken kost maar 36 cent voor 5 liter. Je bespaart het milieu veel
plastic en jezelf veel geld en gesleep van de super naar huis.
Start met SUNLIGHTZEEP raspen met een gewone
keukenrasp. Smelt in een pan 80 gram in een liter water tot de snippers opgelost
zijn. Voeg 80 gram soda toe en vier liter water.
Verwarm het water naar heet ( nee geen kookpunt) en
giet over in een emmertje waar een deksel op past. In een oude pan bewaren kan
natuurlijk ook.
Laat maar 24 uur staan en kneed even met je hand
goed door. Het wasmiddel is nu lobbig en zacht. Ik heb het wasmiddel de naam
SUNSODA gegeven...
Sunsoda is prima als allesreiniger te gebruiken het
heeft een turbo kracht en is 8 PH waarde. Ik vul met een trechtertje lege
afwasmiddel flacons ermee en op elke sanitaire ruimte keuken badkamer staat een
flacon. Als garagezeep ook prima en..... als wasmiddel. Doseer een beker op een
volle wasmachine.
Mijn leventje.....
Het is even wat werk en niet zoveel kosten als je
walnoten hebt geraapt in de herfst. Je zou in plaats van roomboter blue band
margarine kunnen nemen maar het prijsverschil is niet zoveel.
Je koopt natuurlijk geen fijn tafelsuiker en
poedersuiker want die maak je zelf van gewone goedkope suiker in de
keukenmachine als je die hebt. Kort malen fijne suiker.... langer malen
basterdsuiker.... nog langer malen poedersuiker. Het is vooral leuk om te doen
en je eigen topklasse mokka taartjes in de vriezer is een rijkdom. Je kan ze
voor de nacht uit de vriezer halen. Plastic zakje eraf en in de koeling op een
bordje met een kom erover heen. De smaak ervan is zo hemels en vind je zelden
bij de beste banketbakker.
Ik ben met een echtpaar die al jaren bekend is bij
het consuminderhuis naar de rechtbank geweest. Mensen die al tien jaar door de
meest idiote pech worden achtervolgt. Hardwerkende mensen die trouw elke maand
een groot deel van hun inkomen aan de schuldeisers hebben afgedragen. Zestig
euro leefgeld per week voor een gezin met twee kinderen.... Tot slot werd er ook
nog bij hen ingebroken enkele maanden geleden en werd die oude TV en het
spelcomputertje van de kinderen gekregen van de grootouders ook nog gejat en
veel kapot gemaakt van dierbare spullen die in geldwaarde niets voorstellen maar
in emotionele waarde heel veel....
Je zou verwachten dat na drie jaar WSNP in totaal
tien jaar ellende een einde kwam aan de misère... Donderdag Hemelvaartsdag zal
ik een verslag ter plaatse schrijven van hoe het zo kan gaan. En ja ik werd
door de rechter tot de orde geroepen toen ik het woord vroeg en het dagelijks
lijden van deze mensen schetste en opmerkte dat het van de rechtbank toch niet
de bedoeling kan zijn mensen die aan het einde van hun krachten zijn een doodschop te geven....Ik
werd verzocht me te matigen in mijn uitspraken en ja ik heb mijn
verontschuldiging aangeboden aan de rechter en die werd geaccepteerd....en
gevraagd aan diezelfde rechter hoe het nu verder moest Hoe....in Godsnaam....hoe. ( morgen meer in de
mijmeringen)
Annemiek.