woensdag 14 januari 2015

Mijmering 8 plannen maken en goed zijn voor jezelf...

Beste mensen,

Door de aandacht voor het moment in ruste
voel ik hoe mooi het leven is.......

Annemiek
8 Consumindermijmering 2015.
 
Tip.
In elke agenda voorin is een maandenoverzicht die ik gebruik voor de blije planningen.
Niet per dag en week plannen maar wat “te doen”zaken opschrijven van vrolijke blije dingen die ik in de loop van de maand wil doen.
Geen druk zetten en de mogelijkheid van schuiven. Bij mij zijn dat vooral tuinzaken en die zijn sowieso afhankelijk van het weer.......
Het zijn de pagina’s voor de vrije tijd.....
 
De rest van de agenda is voor zakelijke afspraken en wat gewoon moet van mezelf.........Vergaderingen gesprekken met mensen, werktijden en consuminderkringen. De kapper en de therapie.
Mijn agenda ligt altijd open op tafel thuis of bij het consu huis op mijn bureau dus direct de mogelijkheid van bijschrijven. Elke week met het bijwerken van mijn uitgaven/inkomsten kijk ik ook steeds bij de leuke planningen........
 
Zoals je ziet start ik bovenaan de pagina’s met de leuke uitjes. Voor het geval dat ik weer in de automatische piloot verval en weer alleen maar werk. Een mens kent zijn/haar eigen valkuilen het beste nietwaar........misschien is deze werkwijze iets voor jou?
 
Tip 2
De zaden in de voorraadbak zijn uitgebreid bekeken. Eruit gehaald wat komende maand gezaaid kan worden op de vensterbank of in bakken in het consuminderhuis.
Ik krijg er al helemaal zin in en bedenk waar wat moet komen. Wel weer kapucijners en peultjes maar tegen
fijn gaas want die betonmatten zijn te grof en heb ik vorig jaar veel moeten vastbinden en toch nog breuk van de stengels. Ik heb besloten aan de staande betonmatten het fijne gaas te spannen en komt het helemaal goed. Al doende leert een mens.
 
Tip 3
Spaar afwas op. EEN grote afwas kost veel minder water dan drie kleine. Enne…..neem een teiltje Met een lopende kraan afwassen kost al snel vier keer zoveel water. Heb je een afwasmachine? Prop hem dan HELEMAAL VOL voor je het apparaat aanzet en natuurlijk in daluren tijd bij een dubbele meter.….snij de vaatwas tabletten middendoor en zie….. Hetzelfde resultaat…… 
 
Tip 4
Zoek maar alvast een hergebruik sprayflacon voor alle toekomstige opkomende zaaigoed in de kraamkamer en de crèche van de moestuin. De baby'tjes met een gieter begieten zou hun dood betekenen. Het is de bedoeling het toplaagje van de potgrond heel even echt zo kort mogelijk  te benevelen om de dag (of als je hard stookt elke dag) Echt water geven kan je het niet noemen en dat mag ook niet om ellenlange stengels te voorkomen. We willen korte planten die stabiel de bladeren dragen. Met zaaigoed oefenen op de vensterbank geeft je ervaring die ik niet via woorden kan uitdragen....Bovendien haalt nieuw leven en een voorschot op de lente je uit de winterdip.....De natuur geeft altijd weer hoop. Hoe oud en hoe beschadigd een boom ook is er komt altijd weer nieuw fris blad en een nieuw begin.....doe je mee?

Tip 5
Elke dag een schone vaatdoek en in de avond na het plee poetsen gaat hij op het lijntje in de rommelkamer om te drogen en daarna bij de vuile was. Zeven doeken per week is eenmaal per maand een 60 graden wasje samen met de dweilen en........de schuursponsjes want net zo goed als vaatdoeken bacterie haarden zijn is dat met schuursponsjes hetzelfde. Ze worden eveneens dagelijks te drogen gehangen met een wasknijper op de lijn en in de was waar ze iets kleiner van worden en verder prima blijven. De plastic afwasborstel gaat er ook bij. 60 graden dood alle bacteriën en die zalige soda/ sunlight zelfgemaakt wasmiddel doet de rest.....De doos met schone schuursponsjes zit weer vol. Op 60 graden wassen dood alle bacteriën en de wasmachine wordt door de SUNSODA bij elke wasbeurt ontvet inclusief de afvoerleidingen…..Wassen op 95 graden hoeft echt niet.....
 
Tip 6
Ga VANDAAG nog naar de bank. Je mag nooit meer rood staan. Of misschien moet je eerst de roodstand wegwerken en ga je dan naar de bank. Roodstand brengt je niets alleen maar dure rente……ga maar lekker sparen en begin met een leuk spaarvarken te vullen met eurootjes of gooi de lege petflessen in een doos of de keldertrap af en spaar statiegeld. We maken een buffer voor onvoorziene uitgave en aan te raden voor ieder die een huisdier heeft.

Tip 7
De elektrische oven heeft een klok met ingebouwd tijdklokje. Heb jij ook zoveel onnodige klokken in huis? Kijk je er wel eens op? Zo niet trek de stekker uit het stopcontact als de oven niet gebruikt wordt. De met de hand opgedraaide kookwekker kost geen stroom en doet het ook. De oven tien minuut eerder uitzetten spaart stroom....Je weet door opgedane ervaring wel wanneer iets bijna gaar is.....De ovendeur dicht laten en blijft de warmte behouden voor de gratis nagaartijd.

Tip 8
Een veel te lang snoer van TV of lamp? Een bundeltje van maken en in een closetrolletje schuiven. Alles blijft mooi op z’n plaats…..

Tip 9
Goed gewassen citroenschil laten drogen en in de blender versnipperen. In een pot een laag suiker, laag schil, laag suiker enz. Laat maar een week staan en je hebt je eigen gemaakte citroensuiker. lekker fris in gebak yoghurt en appeltaart.
 
Mijn leventje....
Sinds kort heb ik een persoonlijke coach die de doelen die ik mezelf stelde bewaakt. De coach fluit me wel terug als ik in oude fouten verval en dat is prima. Ikzelf ben weer de persoonlijke coach van iemand anders en zo werkt dat perfect. Mijn doel is vooral aardiger voor mezelf te zijn dit jaar en de puzzelstukjes vallen vanzelf op zijn plaats zou “hij die de sla laat groeien” daar de hand in hebben?  Er zijn opeens vele capabele mensen die mijn werk verlichten en komt er meer rust. Helemaal in die lijn kwam vandaag een pakje met een kilo bonenkoffie van Teunie van eenvoudig leven ( de koffie was net op gekregen van Jo en Ria) http://eenvoudigleven.blogspot.nl/  Er waren twee prachtige boeken bij om bij al die kopjes koffie te lezen stond er op een mooie kaart en van al die lievigheid moest ik zomaar huilen. Teunie heeft het al zo druk met haar tien kinderen en dat heen en weer gesjouw naar en van “peuten.” Bij deze mijn innige dank Teunie. Er zijn meer wachters langs mijn weg die me bewaken zodat ik het mooie werk wat ik doe nog lang kan volhouden. Het gaat me al gemakkelijker af wat vaker NEE te zeggen en oefen ik elke dag. Een mevrouw die consuminderkringen geeft moest afbellen voor deze week en ik ga haar kring niet overnemen want dat zou betekenen dat ik acht uur moet werken met een pauze van twee uur en weer drie uur erachteraan. Dat kan en doe ik niet meer en kan dat heel rustig mededelen. Mijn persoonlijke coach vertelt me tijdens een telefoongesprek dat het spraakwater over vijf minuten op is en dat doet me denken aan Tineke mijn overleden vriendin. Ze gaf tijdens een gesprek aan als haar energie op was en ze het gesprek wilde beëindigen. Dat spraakwater met nog vijf minuut spreekt me meer aan en kan je nog afscheid nemen en het gesprek afronden nietwaar. Zo leren we van elkaar alleen gelooft geen mens me als ik zeg dat mijn spraakwater op is. Ik schijn er rivieren van kilometers van te hebben. In zeg meestal dat ik in bespreking ben en dat kan met jezelf. Goed zijn voor mezelf verloopt in ieder geval naar wens.... Helemaal in die lijn gaat een van mijn assistenten de hond uitlaten rond het consuminderhuis om 21.00 uur in de avond en zet op woensdag dan wel even de verwarming op 12 graden. Op de donderdag zet ik hem dan wel om 8 uur op 15 graden en komt het helemaal goed. Niet meer door de regen op de fiets op woensdagavonden is heerlijk. Meneer woont vlakbij en dat is ook een zegen als ik mijn sleutel kwijt ben en hem in de goei tas heb laten zitten waar ik niet in keek.......Gewoon even uit zijn bed rukken die man voor de sleutel.........Als hij dat als minder ervaart kan ik hem wel aan een persoonlijke coach helpen die hem leer assertiever te worden......
 
Annemiek.