vrijdag 14 oktober 2022

Een zoon ontmoet zijn moeder en zus...

14-10-2022. De reis naar moeder.

Ahmed en Fatima zijn met hun jongste kindjes aangekomen bij moeder die tijdelijk bij haar jongste dochter woont in Turkije.

Daar ging heel wat aan vooraf en ze hebben Godzijdank de goede beslissingen genomen…

Heel vroeg in de ochtend om 5 uur 13-10-2022 vertrokken uit Landgraaf, waren ze op tijd in Düsseldorf waar hun auto in de betaalde parkeerplaats werd gezet. Alles verliep volgens wens tot de passen controle.

Het Jemenitische paspoort van Ahmed en zijn Nederlandse ID pas wierp vragen op en kwam een stel politie agenten die hem verzochten mee te gaan naar een andere ruimte.

Ze herkenden het Jeminitische paspoort niet en het werd direct in beslag genomen plus zijn ID card. Er volgden vele vragen en gelukkig bleven Ahmed en Fatima rustig. Uiteindelijk werd de Nederlandse politie gebeld die aangaf dat Duitsland geen paspoort of ID card in beslag mocht nemen.

De IND werd ook nog gebeld en de tijd verstreek... Ze wilden Ahmed vastzetten tot een onderzoek was gedaan wie en wat hij was. Hij kon een advocaat bellen als hij wilde… Gelukkig bleef hij rustig…en beleeft.

Ik zie op de foto hoe kapot het hem heeft gemaakt…

De Nederlandse politie heeft zich verder ermee bemoeit en uiteindelijk mochten ze hun vlucht halen naar Turkije of terug naar Nederland. Het paspoort en de ID card kreeg hij terug maar werd hij inclusief zijn gezin als ongewenst vreemdeling behandeld en werd het terugreis ticket vernietigt…Het geld waren ze kwijt…

Een foto van Ahmeds moeder en kinderen in Somalië 
Fatima kennende heeft zij doorgezet dat ze het vliegtuig naar moeder namen.

We kregen moeizaam telefonisch contact met elkaar Fatima Ahmed en ik en toen de verbinding goed was heb ik het hele verhaal vernomen

Hoe was de eerste ontmoeting met zus en moeder?

Moeder is met tussenpozen verwart en schrok van al die mensen… Ze herkende Fatima de volgende ochtend pas. Ze heeft plezier met de kindjes  maar begrijpt even niet waar die vandaan komen.

Fatima en haar oudste dochters Haneen en Arig. 

De vreemde meneer kan ze nog niet plaatsen. Haar zoon Ahmed is ook wel erg verandert…Het zal even duren tot de rust wederkeert en ze een en ander kan combineren… Ik hoop zo dat er vele heldere momenten zullen zijn.

De zus ervaart het zien van haar broer, zijn vrouw en kindjes als een droom die uitkomt… Ze zijn heel emotioneel en genieten van deze onvergetelijke momenten.

Ze bedanken de mensen die dit mogelijk maakten met veel liefde en dankbaarheid.


Fatima zal een terugreis ticket boeken via Schiphol en dat ze dat niet deed had te maken met het feit dat reizen vanaf Schiphol duurder is en de wachttijden en cancelen van vluchten…en Düsseldorf Duitsland dichtbij Limburg ligt dus korter.

Je ziet op de foto nog geen herkenning in de ogen van moeder…en de provisorische manier waarop ze kan zitten in bed… Ahmed zoekt oplossingen…

Wordt vervolgt

Annemiek