donderdag 18 mei 2017

Mijmering 53 Lasagne en Rabobank clubkas campagne

Beste mensen,

Laat liefde en mededogen, zichtbaar tastbaar en voelbaar worden
in vele kleine dingen....in omgang met de medemens,
elke dag opnieuw....

Annemiek.
 
53 Consumindermijmering mei 2017.
 
Tip.
De uiteinden van de pootjes van het rotan tafeltje heb ik al meermalen opnieuw gewikkeld nadat ze in water waren gezet en daardoor de rotan zonder breken te verwerken. De rotan dreigt weer los te raken en werd deze keer preventief Duck tape kruislinks om de poten aangebracht. Daaroverheen nog een randje en heeft het tafeltje zilver pootjes. Het tafeltje heeft jaren in de woonkamer gestaan en mag nu langzaam terug naar de natuur als tuintafeltje. Terug naar de natuur wordt aanzienlijk vertraagt als ik het tafeltje bij regenbuien onder de marmer tafel schuif. In de winter sla ik het tafeltje binnenshuis op.
 
Tip 2
Bonen hebben warmte nodig en niet teveel regen maar wel eenmalig een beetje water. Ik heb een matig buitje besteld en zullen de bonen kinders beslist aangaan.
 
Tip 3
Zin in iets hartigs en niet teveel werk daaraan willen besteden bracht me op lasagne, maar wel heel eenvoudig met niet te veel poespas. Zie mijmering 49 de pastasaus van restjes. Een deel daarvan heb ik in potten gedaan en twee van die potten is voldoende voor een lasagne voor twee personen. De “vellen” bak ik zelf wel.
 
Maak een beslagje van bloem, snuf zout en wat water. Klop de klontjes eruit met de garde en voeg water toe tot het beslag iets dikker is dan melk. Bak in een koekenpan of wok vliesdunne wrapjes oftewel pannenkoekjes en leg ze op het schone aanrecht. Een ovale ovenschaal leent zich het best voor deze zelfgemaakte deegvellen. ( zie foto) Start met lapjes deeg de ingevette ovenschaal te bedekken en knip ze op maat. Dan een laag saus bestrooit met geraspte kaas. Weer een laag deegvellen en de rest van de pastasaus. Weer kaas en afsluiten met deegvellen bestrooit met kaas. De ovenschaal 40 minuut in de oven of misschien iets
minder als je een snelle oven hebt. De oven hoeft niet voorverwarmt en zet de stand maar op 200 graden..... Als de kaas gesmolten is en de saus pruttelt is de lasagne goed....

Mijn leventje....
Tijdens warme dagen ga ik over op een tropenrooster. Om zeven uur in de stille moestuin van het consuminderhuis heb ik elke tuinboonplant met het luizen soepje behandeld. De stakkers waren zwart van de luizen maar nu niet meer. De regen van vandaag spoelde de laatste restjes sop en luis weg zag ik. In het weekend kijk ik weer eens hoe het ervoor staat en ik weet nu al dat 90% van de luis weg blijft. De enkeling waar nog luis opzit, wordt voor de tweede keer behandeld als het droog is en dat is met een kwastje en de anti luizen soep de luizen bestrijken. Dat was het dan en is een oogst gered. Over een weekje zal ik de malse toppen van de planten knippen en is de plant voor de luis sowieso niet meer aantrekkelijk. Niet alleen de mens maar ook de luis houdt van jonge groene blaadjes. Topjes knippen is dus anti luis maar ook om de groeikracht van de plant naar de bonen te laten gaan.....
Met die afgeknipte topjes kan je toch nog wel iets. Knip ze klein en roer ze mee in een roerbak gerecht.
 
Drie bakjes bonen planten werden omgepoot naar de volle grond. Twee bakjes moeten nog even groeien en gaan in het weekend de wijde wereld in. Daarna wordt het pas rustiger in de moestuin. Er wordt niets meer voor gezaaid, alleen omgepoot uit zaaibedjes maar dat duurt nog wel even. Alle tuinwerkzaamheden in de vroege ochtend gedaan betekend in de middaguren rustig in de koelte te kunnen blijven...In de avond ga ik dan weer aan het ( buiten) werk.
 
De regen kwam en wel een dag lang en mijn oogst is regentonnen vol gratis water. De planten groeien zichtbaar in de volle vochtige grond en alle boontjes planten zijn aan. Het komende weekend met meer zon zal weer een groeispurt brengen en hebben we de koude wel achter ons gelaten. Je merkt dat de mensen al blijer worden en je ziet vreemde combinaties van een mevrouw met winterjas en laarzen met daarnaast een meneer met een korte broek op slippers en een T-shirt. Meneer heeft besloten dat het zomer is.... en mevrouw moet het misschien nog zien....

Ik wil iedereen in Parkstad die een rabo bank rekening heeft vragen hun stem uit te brengen op ons consuminderhuis. Het kan nog vijf dagen.......

Via de

Rabobank Clubkas Campagne

Kunnen rekeninghouders van Rabobank Parkstad Limburg via deze Aktie een deel van het door Rabobank Parkstad Limburg ter beschikking gestelde bedrag terecht laten komen door het uitbrengen van hun stemmen ten gunste van die verenigingen of stichtingen die mee doen aan de Rabobank Clubkas Campagne en die zij een warm hart toedragen.

Elke stem vertegenwoordigt een bepaald bedrag. Door middel van het werven van stemmen ontvangen verenigingen en stichtingen een bijdrage voor de doelen die zij willen verwezenlijken.

Wij verzoeken U dan ook om Uw stemmen uit te brengen op

Consuminderhuis Parkstad

Wilhelminastraat 25

Landgraaf

Stemperiode : Van woensdag 10 mei tot en met dinsdag 23 mei 2017 mogen klanten hun stem  uitbrengen op hun favoriete vereniging(en)/stichting(en).Klanten waarvan het e-mailadres bekend is bij de bank ontvangen een persoonlijke code via mail. Bent u klant en is uw e-mailadres niet bekend  bij de bank dan kunt u zelf via telefoon of e-mail een persoonlijke stemcode aanvragen.

U kunt stemmen via de site :

www.rabobank.nl/parkstadlimburg

Hier vindt U ook een korte samenvatting per vereniging of stichting van het gedachtegoed dat zij uitdragen. Van de 3 uit te brengen stemmen mogen er maximaal 2 op een en dezelfde stichting of vereniging terecht komen.
 
Annemiek