Geluk zit in kleine dingen...
al is het maar een extra mijmering deze
week.
Annemiek.
Tip
De twee rijtjes sla boontjes planten in de
verhoogde moestuinborder zijn uitgeput. Ze werden uitgetrokken en geplukt. De
planten komen in de compostbak en de boontjes worden samen met twee kleine
uitjes gekookt met iets zout, 15 minuut na kookpunt zijn de boontjes gaar en
werden afgegoten door het vergiet. afkoelen en wat yoghurtdressing, fijn geknipte
dille en peper zout door de bonen geschept.
De meegekookte ui
kleingesneden.
Op de plaats waar de bonen stonden staat al andijvie en
de tweede serie gezaaide boontjes ernaast komen al goed op. Gespreide oogst heet dat.
Tip 2
Ingrediënten:
2 bekers penne rigate pasta
beker diepvries erwtjes
eventueel blikje mais ( voor mij niet)
schijven courget en dat mag geel en groen zijn of
alleen groen.
yoghurt dressing
half pakje slagroom
Werkwijze:
Kook de pasta aldente... afgieten afspoelen en
afkoelen. Rooster of bak de courgetschijven ( eventueel gehalveerd) in de wok in
weinig olie en laat afkoelen in een vergiet met onderbord. De diepvrieserwtjes
aan de kook brengen in weinig water en op laag gas vijf minuut koken. Afgieten
en afkoelen. Meng in een grote kom de pasta courget en de erwtjes met een
eetlepel olijfolie. Naar smaak een blikje mais ( zonder vocht)
toevoegen. Gelijke delen yoghurtdressing en lobbig geklopte slagroom door het
gerecht
scheppen. Blaadjes basilicum grof knippen en met peper/zout toevoegen aan de pasta salade. Dit eenvoudig pasta recept is een grote aanrader. Door de geroosterde courgetsmaak heel apart en de vleeseter dacht dat er vlees in zat. Of dat een compliment is laat ik in het midden.......
scheppen. Blaadjes basilicum grof knippen en met peper/zout toevoegen aan de pasta salade. Dit eenvoudig pasta recept is een grote aanrader. Door de geroosterde courgetsmaak heel apart en de vleeseter dacht dat er vlees in zat. Of dat een compliment is laat ik in het midden.......
Mijn hulp Monique is weer geweest en trakteerde op
Bosche Bollen gekocht in Limland. Dat is goed te doen moet ik zeggen en heb ik
haar laten proeven van bovenstaand nieuw recept. Nadat we gegeten hadden was er
nog over voor een persoon en heb ik een telefonische voorbijganger die in de
buurt was uitgenodigd de
rest te komen opeten. We konden hem helaas niet
verleiden om de afwas te doen dus werd Floor aan het werk gezet die startte met
de slagroomkom en het verder ook liet afweten. De afwas werd tussendoor gedaan
in mijn tijdmanagement uurtje werk tussen twee eilandjes rust en dit strakke
regime bevalt me goed. Grip op leven blijft... wat er ook gebeurd als je maar de
hulp van tijdmanagement inzet....
Annemiek