Beste mensen, 
Geluk zit in kleine dingen...
al is het maar een extra mijmering deze 
week.
Annemiek.
 
94 Consumindermijmering
2016. 
Tip


De twee rijtjes sla boontjes planten  in de 
verhoogde moestuinborder zijn uitgeput. Ze werden uitgetrokken en geplukt. De 
planten komen in de compostbak en de boontjes worden samen met twee kleine 
uitjes gekookt met iets zout, 15 minuut na kookpunt zijn de boontjes gaar en 
werden afgegoten door het vergiet. afkoelen en wat yoghurtdressing, fijn geknipte 
dille en peper zout door de bonen geschept. 
De meegekookte ui 
kleingesneden. 
Op de plaats waar de bonen stonden staat al andijvie en 
de tweede serie gezaaide boontjes ernaast komen al goed op. Gespreide oogst heet dat.
 
Tip 2
Romige pasta salade met courget. 
 
Ingrediënten:
2 bekers penne rigate pasta 
beker diepvries erwtjes
eventueel blikje mais ( voor mij niet)
schijven courget en dat mag geel en groen zijn of 
alleen groen.
blaadjes basilicum ( ik had alleen rode blaadjes) 
 
yoghurt dressing
half pakje slagroom
peper/zout. 
Werkwijze:



Kook de pasta aldente... afgieten afspoelen en 
afkoelen. Rooster of bak de courgetschijven ( eventueel gehalveerd) in de wok in 
weinig olie en laat afkoelen in een vergiet met onderbord. De diepvrieserwtjes 
aan de kook brengen in weinig water en op laag gas vijf minuut koken. Afgieten 
en afkoelen. Meng in een grote kom de pasta courget en de erwtjes met een 
eetlepel olijfolie. Naar smaak een blikje mais ( zonder vocht) 
toevoegen. Gelijke delen yoghurtdressing en lobbig geklopte slagroom door het 
gerecht 
scheppen. Blaadjes basilicum grof knippen en met peper/zout toevoegen 
aan de pasta salade. Dit eenvoudig pasta recept is een grote aanrader. Door de 
geroosterde courgetsmaak heel apart en de vleeseter dacht dat er vlees in zat. 
Of dat een compliment is laat ik in het midden.......
 
 
Mijn leventje.... 

Mijn hulp Monique is weer geweest en trakteerde op 
Bosche Bollen gekocht in Limland. Dat is goed te doen moet ik zeggen en heb ik 
haar laten proeven van bovenstaand nieuw recept. Nadat we gegeten hadden was er 
nog over voor een persoon en heb ik een telefonische voorbijganger die in de 
buurt was uitgenodigd de 
rest te komen opeten. We konden hem helaas niet 
verleiden om de afwas te doen dus werd Floor aan het werk gezet die startte met 
de slagroomkom en het verder ook liet afweten. De afwas werd tussendoor gedaan 
in mijn tijdmanagement uurtje werk tussen twee eilandjes rust en dit strakke 
regime bevalt me goed. Grip op leven blijft... wat er ook gebeurd als je maar de 
hulp van tijdmanagement inzet.... 
 
Annemiek