maandag 11 juli 2016

Mijmering 81 en 25 tips voor bij het schoonmaakschema....

Beste mensen,

Wie de melodie van de stilte kent
kent ook de volheid van de leegte....

Annemiek
81 Consumindermijmering 2016.
 
Tip.
Frambozenazijn is het lekkerste wat er is op het gebied van azijn voor op sla. Vooral op veldsla en chicorei/sla en roodlof. Een flesje per jaar is voldoende voor mij en zo gemaakt. Pluk over rijpe frambozen en druk ze door een fijne zeef in een kan met een tuitje. Het sap in een schone fles gieten. Met een flinke scheut rode wijn ( ongeveer evenveel als het sap) de schenkkan “spoelen”en de inhoud ook in de fles gieten. Daarna ongeveer evenveel witte azijn in de schenkkan en ook weer in de fles. Dop erop en even schudden. Elke dag wat rijpe frambozen toevoegen tot de fles vol is..........
 
Tip 2
In mijmering 75  stond een schoonmaakschema http://annemieksmijmeringen.blogspot.nl/2016/06/mijmering-75-schoonmaakschema-voor-je.html Ben je daar al mee aan de slag of heb je het af laten weten? Begin gewoon weer opnieuw als het mislukte, want je hebt er veel houvast aan bij wat er ook gebeurd in je leven. Als je huis redelijk op orde is is elk drama te verhapstukken. Is je huis niet op orde dan slaat elk drama je dieper
neer dan nodig is........ Ik geniet elke keer weer van dat schone aanrecht en de schone plee en douche.........ook al moet ik opeens op doktersbezoek of zit er iets tegen. Als je schoonmaakschema op orde is kan je veel hebben.  Nog enkele foefjes om sneller schoon te maken:
 
Tip 3
1. Voorkom moeizaam vet/vuil verwijderen door bijvoorbeeld op hoge keukenkasten krantenpapier te leggen. Keukenvuil is altijd VET/vuil. Kranten oprollen en nieuwe kranten leggen.
2. Leg in pannenkasten een stuk novilon of tapijttegels waar de stofzuiger korte metten maakt met het stof en hoef je niet moeizaam zwarte strepen te verwijderen van witte kastbodems.
3. Zoveel mogelijk spul IN de kasten in plaats van erop.
4. Knip van oude laarzen instappers om snel even de tuin in te gaan en kan je goede schoenen sparen en je vloeren.
5. Druppel met een natte hand wat water op vieze spiegels en wrijf na met een handdoek zo tussen het afdrogen door. Het is voldoende schoonmaak...
7. In een sprayflacon een druppel afwasmiddel en de rest water en je eigengemaakt GLASSEX kost amper iets.
Reinig snel glastafels en stukjes ruit met vuile kindervingers...met een oude theedoek.
8. Een sprayflacon met SUNSODA aangelengd met water en loop even langs de deuren om de klinken en rond klinken en handvaten vieze vlekken te verwijderen.
9. Een stukje closetpapier met zonnebloemolie om krassen en watervlekken weg te werken op hout.
10. Neem met het laatste afwas water de raamkozijnen even af en het lijkt of je net de ramen waste.
11. Borstel met een zachte handveger het stof van droge ruiten en een wasbeurt is uit te stellen.
12. Was ramen in de regen en je hoeft ze niet droog te wrijven alleen de kozijnen.
13. Hang bij hitte kliedernatte kleertjes op de lijn op kleerhangers met wasknijpers op de schouders. Ze kunnen zo in de kast. Spaart stroom van het centrifugeren.
14. Ingedroogde vlekken op tegelvloer servies rond dieren voerbakjes of aanrecht. Leg er een half uur natte vaatdoek op, en de vlekken veeg je zo weg. Etiketten van potten.......leg ze een dagdeel in water ( laatste afwassop)
15. Kranten op de bodem van de kattenbak en in de container en bij het legen geen poetsbeurt.
16. Met spiritus haal je penstrepen weg en met ontkalker roestvlekken.
17. stukje toiletpapier doordrenkt met azijn op kalk rond kranen of op kranen.
18. doekje om je vinger in de ammonia ( net vochtig) om de toetsen en ertussen van je toetsenbord te reinigen. Wel eerst het toetsenbord op de kop zetten zodat kruimels eruit vallen.
19. Kruidenpotjes in bakjes van de chinees in je kast en je kast blijft schoon. Bakje uitwassen gaat sneller dan alles uitruimen en de hele plank soppen.
20. Bestekbakken met de stofzuiger
21. Eenmaal per jaar de deurtjes van je keukenblok na goed reinigen met autowas insmeren en uitwrijven plus je geëmailleerde afzuigkap betekend veel minder onderhoud want vuil trekt er niet meer in.
22. Rooster van de BQ in het gras leggen met een natte dweil erop voor het slapen gaan. De dag erop kan het vuil zo eraf gewreven zonder schuren.
23. Stofvrij bewaren van koffers dekbedden tuinstoelkussens in oude dekbedovertrekken.
24. Oude koffers die niet meer gebruikt worden zijn uitstekende bewaardozen voor speelgoed kleding klein kerstspul en en
25. Eenmaal per maand wat soda op elke afvoer en kokend water erop gieten voorkomt verstoppingen.
 
Mijn leventje.......
Ik heb al een tijdje een ontstoken knie en moest een röntgenfoto laten maken in Kerkrade bij het RODA STADION!!! Ergens ongeveer achter een trap naar een tribune is een onopvallende ingang met een lift naar de eerste verdieping. Om het te vinden zou je een strompelende medemens kunnen volgen en kom je  terecht waar je wezen moet. Nadrukkelijk rondom het stadion aanwezig zijn eettenten zoals de wok de friettent ijssalon in de buurt van de filmzaal en wie verwacht daar nu een MITRALIS diagnostisch centrum. MITRALIS lijkt me meer tussen voorgenoemde achtergrond een naam voor een bar met paaldansen of zo....... In ieder geval werken ze er snel en vriendelijk en toen we weggingen zag ik nog steeds kreupele mensen zwerven rond dat stadion op zoek naar MITRALIS. Je zou verwachten dat het ergens in de buurt van een ziekenhuis of huisartsenpraktijk zou liggen maar nee.......Misschien omdat bij voetballen nog al eens ongelukjes gebeuren en gelijk onderaan de tribune de röntgenfoto gemaakt kan worden. Er zal wel niets te zien zijn op die foto en moet ik de scan in Ze beginnen altijd onderaan...eerst een injectie dan de röntgenfoto dan de scan en hebben al die mensen weer wat te doen nietwaar......In de prehistorie verhongerde een kreupel mens of werd opgeruimd door de stamgenoot in kannibalisme. Ik mag verder als ze gevonden hebben waar het aan scheelt........
 
Annemiek