zondag 3 juli 2016

Mijmering 78 bloemen bevruchten en op het menu.......

Beste mensen,

Ik hou niet van je om wat je van jezelf hebt gemaakt
maar om wat je van mij hebt gemaakt.

Annemiek
78 Consumindermijmering 2016.
 
Tip
Omdat mijn courgetplant een beetje achteraf staat vlakbij het terras ga ik maar voor zeker en heb de mevrouw bloem zelf bevrucht en dat doe je als volgt:
Eerst maar eens erachter komen wat man en vrouw is. De vrouw heeft een vruchtbeginsel achter de bloem dus een klein courgetje. De man heeft alleen een steeltje en gaat na het bevruchten in de pan. Met een klein kwastje of wattenstokje bij de mannelijke bloem over de meeldraden gaan. Zoals je ziet komt er geel poederig spul vrij waarmee je in de vrouwenbloem over de stamper gaat. Bij een bijtje gaat dit bestuiven ongemerkt. Met een mannelijke bloem kan je wel drie vrouwelijke bloemen bevruchten. Omdat er veel mannelijke bloemen opkomen heb ik de drie grootste geplukt voor op het menu. Even in de koeling en maar eerst kruidenkaas maken van de yoghurt die ik een dag van te voren heb “uitgehangen.”
 
De dikke substantie in een kommetje en peper/zout en fijn geknipte bieslook toevoegen. Dat mag ook knoflook zijn of tijm wat je maar hebt en lekker is.
De kruidenkaas omroeren en in een klein spuitzakje doen. Spuitzakjes maak ik van geplastificeerd stof zoals douchegordijn en incontinentie stof voor bedden ( beiden ongebruikt)
 
De bloemen werden vol kruidenkaas gespoten en met een bieslookdraadje dicht geknoopt. Even in de koeling. Ondertussen wat bloemen van de oost Indische kers geplukt en ook gevuld met kruidenkaas en bij de andere blommen in de koeling. Sla uit de tuin en een kropje witlof van de super heel fijn gesneden. Wat blokjes kaas die op moesten en wat rozijntjes, peper/zeezout kruidenazijn en olijfolie. Wat zoets en dat was bij mij vlierbloesemsiroop. Er kan ananas bij of mandarijntjes partjes maar vond ik niet zo passen bij het menu. De gevulde oost indische kers bloemen op de sla en in de koeling.
 
Een beslagje gemaakt van bloem snuf zout en melk. Er kan een ei bij maar die had ik niet en het kan ook zonder. Het beslag moet zo dik zijn dat de bloemen erdoor gesleept een jasje van beslag krijgen dat om de bloem blijft. Dit jasje hebben ze echt nodig in de hete olie anders loopt de olie in de bloemen.
In een klein pannetje zonnebloemolie heet laten worden en de bloemen erin. Het beslag schroeit dicht om de bloem en op de foto zie je wel hoe dat werkt. Halverwege keren zoiets als oliebollen.
 
Evenveel stukjes stokbrood snijden als er gevulde oost Indische kers bloemen zijn. Bij elk stukje brood een bloem op het brood leggen en met je duim vasthouden terwijl je de kruidenkaas zo uit de bloem
op het brood smeert. De lege bloem kan met de sla opgegeten worden. Zoals je ziet is een bloemenmenu ontzettend mooi en heel erg lekker.........
 
Bij de borrel gevulde oost Indische bloemen serveren met evenveel stukjes stokbrood en je maakt de blitz. Het kost weinig en je wordt van deze kruidenkaas niet dik. Neem halfvolle yoghurt als je aan de lijn doet en volle of Griekse yoghurt als je voor romig gaat........
 
Mijn leventje.....
Ik heb vandaag wel viermaal mijn tuinstoel buiten gezet en weer naar binnen en uiteindelijk besloten onder het afdak te gaan huizen. Er is een afdak en daar mag ik heel blij mee zijn. Bloemen op het menu brengt fleurigheid en er is veel in de tuin wat NIET aangevreten is door de slakken. Limland heeft een slakkenplaag en ik heb het even opgegeven ze te vangen want er blijft voldoende over voor deze mens.....Jip en Janneke slak mogen dooreten. De was is weg en in de kast... gedroogd buiten aan de lijn tussen de buien door maar je moest er naast gaan zitten wat ik ook heb gedaan. De vloertrekker gerepareerd want de hulp komt woensdag weer... Hedera snoeien staat op mijn lijstje en nog steeds een stuk schuur opruimen wat morgenvroeg in mijn timemanagement wordt gegooid. Om negen uur starten tot elf uur en radicaal ruimen..... Opstaan en direct in mijn oude kaftan de schuur in....regen of niet. Daarna douchen en trots op mezelf zijn en als beloning weer een stukje lezen in het boek over Mexico spelend in 1863. Pak jij jezelf morgenvroeg ook weer bij de kraag?
 
Annemiek