woensdag 11 maart 2020

Mijmering 19 Kattenbak inleg en koffie drab tipjes....

Beste mensen,
 
Als je de goede dagen in je leven intens en bewust beleeft, 
is er veel kans dat je sterker staat in kwade dagen....
 

Annemiek.

Mijmering 19 2020

Tip.
In de border staat nog steeds de witte krat waar we sopjes ingooien. In de bak liggen onder/schalen en bloempotten in de week. In de regen ga ik niet soppen en weekt alles voor... Driekwart van de vieze potten is al schoon en weer in de schuur... Afdrogen hoefde niet...dat nam de wind voor zijn rekening...

Tip 2
Ik zocht kranten voor onderin de kattenbak...en vond een lege schoenendoos. De vier hoeken een beetje inscheuren en de doos paste precies in Floor haar schone kattenbak... Ze kakt nu op de kartonnen inleg waar ik kattenbakkorrels op heb gestrooid... Misschien gaat de inleg wel meerdere malen mee...

Tip 3
We hebben al enkele jaren klompen in ons bezit die niemand wil dragen... Song heeft afwatering gaten erin gemaakt onderin de zool bij de “tenen.” Een schroef erin gedraaid (ook aan de onderkant) bij de hak waaraan een touwtje gebonden kan worden (lus) en de klompjes opgehangen aan je huis of tuin muur. 

Een derde van de “voet” een dot mos stoppen zodat vocht wordt vast gehouden en de aarde niet eruit stroomt door het afwater gat... Oh ja...een zomerbloeier erin en rondom bovenop de aarde wat mos voorkomt uitdrogen...

Tip 4
Ik heb weer eens een poging gewaagd koffie drab te sparen... De vrijwilligers snappen er niets van en smijten alles in de compostbak. Iedereen met de neus naar een kant krijgen lukt me misschien nog eens...met behulp van onderstaande tips...

De slakkenplaag van afgelopen jaar herinnerend ben ik al koffie drab aan het sparen van het consuminderhuis. Rond jonge plantjes in april komen dijkjes van drab want slakken vinden drab akelig aan hun velletje. 

De vele cursisten en vrijwilligers drinken heel wat koffie weg. De drab wordt gespaard in een open plastic bak waar onderin gaten zitten om het hemelwater door te laten. In een dichte bak met deksel zou de drab gaan schimmelen.

Koffiedrab gemengd met SUNSODA in een pot werkt als garagezeep om zeer vuile handen te wassen.
 
Koffiedrab als scrub  voor onder de douche maak je zelf door in een lege jampot een derde suiker en een derde koffie drab te strooien. Meng met zonnebloemolie tot de substantie smeerbaar wordt. Op deze manier gebruikt maakt suiker niet dik...

Koffiedrab om afvoer verstopping te voorkomen. Eenmaal per week een beker drab door de afvoer rolt vette aanslag weg van binnenkant buizen.....
 
Koffiedrab als slakken afweermiddel.

Poezen hebben het ook niet op drab, vooral de geur staat ze tegen. Strooi hier en daar drab in de tuin en de poes gaat elders haar hoopje leggen en ondergraven.

Koffiedrab is mest voor planten die van iets zurige aarde houden zoals tomaten worteltjes lavendel rozen hortensia en pompoenen.

Meng een eetlepel koffiedrab met een eetlepel warm water en een eetlepel azijn. Meng en wrijf met een wattenschijfje over krassen op meubels. Even laten intrekken en opwrijven.

Koffiedrab is prima als organisch schuurmiddel op een schuursponsje om aangekoekte pannen mee schoon te schuren.

Koffiedrab voor mensen met donker haar na het wassen in masseren en krijgt de hoofdhuid een goede doorbloeding. Het haar gaat glanzen van de drab die goed uitgespoeld moet worden. 

Voor blond haar niet toepassen omdat het haar verkleurd.

Tip 5
Afwasmiddel bijna op? Of dressings en sausen in fles of flacon? Zet maar op de kop in een afgeknipte hoge plastic flacon en de tijd doet de rest om het onderste uit de kan “eh flacon” te halen.

Mijn leventje...
Mijn foto apparaat vergeten in Molenberg voelt alsof een been werd geamputeerd. De foto’s van het maken van een
Paaskrans hebben jullie dus nog tegoed. 

Mijn fiets bracht me door regenbuien heen en weer zonder morren en wat een heerlijkheid dat de soppende schoenen bij aankomst thuis werden vervangen door de droge nieuwe.

Omdat ik nog steeds geen regenbroek heb gevonden op mijn maat ging ik met een joggingbroek aan op de fiets die likkend van het regenwater in Molenberg werd vervangen voor een nette broek. 

Riekie die lieverd had toen allang gezien dat mijn sokken ook kleddernat waren. Ze gaf haar zoon opdracht passende sokken te zoeken in het consuminderhuis en hielp met aan en uit doen (orthese) wat ik me heerlijk liet aanleunen.... Ik ben niet zo verwend op dat gebied...

In de middag naar de meneer die mijn orthese maakte... Ik had mezelf al opgejut maar hoefde helemaal niet, de orthese is met garantie. Het euvel werd een fabricage fout genoemd (nee geen maandagochtend maaksel wat ik opmerkte) en de voet wordt vervangen. 

Natuurlijk geven we geen handen hoe dankbaar ook. Verder wil ik niet ingaan op het corona virus zoals ik nooit inga op wereldnieuws. Daar wordt al genoeg over gesproken en is de mijmering niet voor.

Ik heb de meneer (Richard)  verteld over mijn blog en de flash back die ik had naar mijn vader met zijn uitspraak “Ons Miet is zoooo lomp.” Daar hebben we smakelijk om gelachen samen met zijn collega... Ik zal de orthese een dagdeel moeten missen want morgenvroeg wordt een afdruk van het voetgedeelte gemaakt. Om 12 uur mag Theo de orthese ophalen en kan ik hem weer aan...Een week later wordt het nieuwe voetgedeelte eraan gekoppeld. Hoe dankbaar kan een mens zijn en Theo zal ik zaterdag eens verwennen met een etentje... Oh ja deze mijmering is een vluggertje en die hebben ook een functie...

Annemiek.