donderdag 20 oktober 2016

Mijmering 124 Halloween knutsels van restjes en wat de natuur je gratis geeft....

Beste mensen,

Of je nu denkt dat je het wel of niet kunt...
proberen kan altijd....

Annemiek.
 
124 Consumindermijmering 2016.
 
Tip
Kinderen en Halloween.........een beetje griezelen op zijn tijd maar wel op consuminder wijze....
 
Gerda geeft rond deze tijd in ons consuminderhuis op passende wijze gekleed drie workshops Halloween knutsels.
De volgende tips om je voordeel mee te doen...
Zet een vaas op een grote platte schaal of vlaaischotel dienblad of bord. In de vaas gewone tuinaarde of oase maar je gaat voor gratis dus tuinaarde.
Een grote ring heb je misschien van stuk speelgoed en zo niet maak dan een ring van een stukje spandraad aan elkaar hechten.
 
Omwikkel de ring met restjes wol en leg wol of katoenen draden overdwars zodat een spinnenweb ontstaat. Enkele kronkeltakken door de ring in de aarde van de vaas steken en de ring eventueel vastzetten aan twee dikke takken.  Zet tussendoor takken met herfstblad. Je kan voor echt of nep blad gaan waar je maar gratis aan kan komen. De spookjes zijn gemaakt van stukjes wit katoen met een propje stof of kussenvulling middenin. Oogjes erop getekend en met garen ter hoogte van het nekje omwonden. Een draadje led verlichting kost rond de euro bij Action of heb je nog van de Kerst? Rond de lampjes die nooit warm worden schuif je oranje lampionnetjes van de Physalis http://www.neerlandstuin.nl/planten/lampion.html 
Verder versieren met uiteen getrokken watten en spinnetjes gemaakt van spandraad pootjes omwikkeld met garen en een wollig lijfje. Er kunnen dennenappels aan de voet van de vaas, mos en herfstblad plus van alles wat bij Herfst en bos hoort zoals  beukennootjes kastanjes enz.
 
Het fietswiel hangend voor het raam is omwonden met resten wol en overdwars gespannen draden tot spinnenweb gewrocht. De spin zijn wat ijzerdraden met een gebreid lijfje maar dat kan van alles zijn. Wat je maar hebt. In het web natuurlijk herfstblad en “nevelslierten”van uiteen getrokken watten of kerst “engelenhaar.”
 
Annemiek