Beste mensen,
Als je een gebroken mens ziet
doodmoe en moederziel alleenin een nacht waarin geen sterren staan
zoek dan geen grote woorden...
een klein teder gebaar volstaat
Annemiek.
122 Consumindermijmering
2014.
Na zomeren en het blad van de klimcourgette begint
lelijk te worden en de oost Indische kers raakt verstrikt in zijn eigen groei.
verregende planten en er moet licht en lucht op het hofje komen. er werd geruimd
om plaats te maken voor jonge kropjes sla in de border en chicorei oftewel
roodlof. Een soep courgette werd uit het hekwerk gesneden ( heras hekwerk soep)
en de planten van de eerste bonentoren werden uit de aarde getrokken. Ik laat ze
aan de bonenstokken hangen tot ze droog zijn al zal dat niet meevallen met die
regen....
ik bouw wat verder aan mijn nazomerdecoratie en wat
rode besjes uit het bunderbos brengen kleur. Tussen al dat courgetteblad bovenop
de kippenren zijn nog een stuk of acht uit de kluiten gewassen courgettes
gevonden waarvan enkelen al geel kleuren dus zaad/courgetjes. De geeltjes komen
ook bij de nazomer decoratie verzameling en de eetbare courgettes bij de
broodlijn.... Wat een rijkdom.
Moeder en dochter slak flaneren op de
groencontainer en ik zet het eenouder gezin liefdevol in het gemeenteplantsoen
tussen twee buien door en vraag ze vriendelijk niet meer mijn tuin te bezoeken.
Tip.
De wilde spinazie is wel erg wild en had veel
jonger geoogst moeten worden maar er was zoveel ander lekkers. Ik kreeg de
plantjes van een mevrouw in Molenhoek en ze worden vandaag mijn menu. Het blad
wordt van de stengels gerist en gewassen met aanhangend water opgezet in iets
olie in de wok. Op hoog gas laten slinken.
Een beker volkoren pasta gekookt en
een flinke vegaburger ( uit de vriezer) tot twee kleintjes omgeturnd en gebakken
in iets olie. De vegaburger is samen met de geraspte kaas dus al eerder uit de
vriezer gehaald.
De geslonken spinazie werd in een kom klein
gesneden met twee messen en weer in de wok gedaan met twee eetlepels geraspte
kaas. De kaas bind de spinazie en geeft er wat extra smaak aan.
De pasta op een diep bord wat spinazie erop en
stukjes vegaburger kokend heet bestrooit met wat geraspte kaas die direct
smelt..........misschien breng ik je wel op een ideetje?
Tip voor de mensen die gebruik maken van onze
broodlijn:
Het overrijpe fruit blijft meestal liggen...ze
hoeven het niet... de pruim met het velletje beschadigd of de perzik met de
deuk, maar misschien nu wel als ze dit receptje zien. Alles moet geleerd worden
nietwaar....
Perziken en pruimen kan je schillen met een scherp
schilmesje en ja je krijgt er sap handen van maar so what. Er waren wat
mandarijntjes bij in partjes en de velletjes eraf en een overrijpe peer.
Allemaal in stukjes gesneden in een kom. Een sinasappel uitgeperst komt het sap
bij het fruit maar dat kan ook een scheut sap uit een flesje zijn. Een mooi glas
werd in de fruit/sap kom gedoopt en daarna in de suikerbus. Laat maar een uurtje
drogen terwijl het fruit koelt in de koelkast. Het fruit voorzichtig in het glas
scheppen zonder de rand te beschadigen.......Takje munt erop of wat slagroom.
Klasse luxe nagerechtje van spul wat normaal op de composthoop wordt gegooid
omdat geen mens het wil hebben. Ik krijg er wel eens hartenpijn
van.........Breng je de volgende keer een kom mee...in je tasje?
Annemiek