donderdag 29 april 2021

Mijmering 33 gratis tafelwater, rest omelet, de medische wetenschap, drap bedjes en stapelbedden voor Ahmeds kinders...

Beste mensen,

Zoek de stilte in de zonneschijn en ga mijmeren en filosoferen
treed binnen in het mysterie waar ervaring kennis wordt
en het hart de antwoorden krijgt, die het verstand niet vinden kan...
 
Annemiek
 
Mijmering 33 2021.
 
Tip.
Te druk met van alles duikt dit mens in de
koelkast en komt de volgende groente boven water: Hoopje boontjes, 1 wortel, stukje rode ui (van de ringen van de salade van gisteren) een halve paprika en die dikke knolselderij...

Van die knol wordt een dikke plak gesneden... geschild en in blokjes gesneden. 

De wortel geschild en hetzelfde. De paprika in mini reepjes en
de rest ui idem. 

De boontjes van puntjes ontdaan en in twee of drie stukken gesneden. Alle groente (met uitzondering van ui en paprika) in een pannetje met water en iets zout vanaf kookpunt 8 minuut koken. Ik heb nog een handje diepvries erwtjes erbij gedaan.
 
De gesnipperde ui fruiten en de paprika toevoegen. De
inmiddels bijna beetgare hardere groente afgieten en toevoegen bij de ui en paprika plus peper en eventueel nog iets zout. 

Even mee roerbakken en aan de kant zetten. Van drie eieren een omelet bakken en de omelet vullen met de groente...
 
Zoals je leest kan je bijna alle groente gebruiken voor gevulde omelet. 

Omdat de berg groente wel erg veel was heb ik de
omelet in twee keer gegeten ..warm in de middag en koud als avond maaltijd. Niets mis mee...
 
Tip 2
Ik heb twee dikke huisjesslakken betrapt onder de seringenboom. Romantisch plekje maar de jonkies ben ik niet weg van... 



De rijen jonge plantjes in de border werden omgeven met koffie drap wat toch een flinke drempel legt voor slakkenlijfjes.

De hele border is nu bedekt inclusief de koude kas waar de sla groeit als (eh kool?) als een gek... zoals je ziet.
 
Tip 3
Ik koop nooit limonade alleen heel af en toe cassis roosvicee limonade siroop een fles per zomer of zo. 

Kruiden tafelwater staat vanaf nu dagelijks op het aanrecht en in deze tijd is mijn lievelingsrecept als volgt: 

Blaadjes van de frambozenstruik bramenstruik en blaadjes citroenmelisse of munt samen in een glazen karaf met het sap van een halve citroen. 


Water aan de kook brengen en direct in de karaf gieten en lauw of koud drinken. Ik hou niet van koelkast koud dus staat de karaf altijd op het aanrecht... Bijna op... en maak ik weer een nieuwe... In de zomer komt daar lavendel bij...
 
Sinds de medische wetenschap me af heeft geschreven en geen medicijn heeft voor mijn hersenziekte wordt ik alleen nog ondersteunt bij de snel uitvallende lichaamsfuncties. 

Morgen wordt bekeken welke bovenbeen orthese geschikt is om mee te kunnen blijven fietsen. Aan mijn onderbeen heb ik al een orthese waardoor ik kan blijven lopen. 

Omdat mijn vriendin Edna contacten heeft met een
indianenstam in het Andesgebergte heeft ze verschillende kruiden recepten door gekregen en ik maak trouw thee van geraspte gember met munt en peterselie en verse citroen. 

Toen ik gek werd van een verscheurende pijn in mijn been stond ze opeens met twee grote planten aan de deur. Het recept had ze via geluid app in het Spaans van de indianen doorgekregen.

Haar gezicht daarbij en mijn kreet “Moet ik die opeten,” zorgde voor de slappe lach en jawel... elke avond een groot
blad van de aloë vera plant in de lengte middendoor snijden en de gel eruit schrapen met een eetlepel. 

Een halve beker vol kwam daar het sap van een halve citroen bij en een flinke scheut biologische honing. 

De blender erdoor en moet het slijmerig goedje mijn keel af. Vijf dagen en was ik pijnvrij... Er gebeuren vreemde dingen
met dit mens (later meer daarover) en ik heb nog nooit zoveel citroenen gegeten...
 
Verder ben ik het huis van Ahmed en Fatima gaan opnemen en samen met hen plannen bedacht hoe we zeven kinders in dit huis erbij kunnen duwen. 


Het huis heeft drie slaapkamers en natuurlijk krijgen ze voor de kinders komen geen groter huis. stap voor stap en eerst moeten die kinderen maar eens aankomen. 

In ieder geval wordt elke cm benut en dwars middenin de woonkamer komt een hoge witte kleerkast met schuifdeuren.


Ahmed maakt witte panelen tegen de rug van die kleerkast, waardoor een afscheiding ontstaat waartegen aan de voorkamerkant een leren bank komt (zie foto)

Verder zijn in die voorkamer al meerdere banken die tezamen voor de nodige zitplaatsen zorgen. In de nu afgescheiden achterkamer komen twee stapelbedden of hoogslaper met onderin een boxspringbed. 

Dat zorgt voor vier extra slaapplekken. Natuurlijk is er een raam dat open kan. De keuken en badkamer zijn te klein maar moet maar even... in schema's douchen in ochtend en avond lijkt me zo. 


Boven staan ook al twee stapelbedden en werken we verder aan het huis dat helemaal onderkeldert is. Twee ramen (die open kunnen) heeft die kelder, de muren zijn wit geschilderd en daar kunnen twee grote tafels geplaatst als eethoek. 

De kelder is droog en verwarmt en te bereiken via de gang boven (b.g.g.)met een trap en van buiten in de tuin met een trap. dat schept mogelijkheden. Twee flinke kapstokken aan de muur in de kelder en een sloffen/schoenenrek bij de deur van buiten...  
 
Verder staan al vier dozen met kleding op mini damesmaat klaar en zoeken we verder. De kinderen zullen het koud hebben en warme jassen legging jeans en sokken handschoenen en en... nodig hebben. Veel beddengoed en handdoeken staan al klaar en werken we gestaag verder...
 
Vandaag kreeg ik een telefoontje van de advocaat en meneer is vol in actie...  een gesprek is op korte termijn gepland waar we met z’n vieren naar toe gaan...
 
Het loopt... met Gods zegen en vele handen aan de stapelbedden werken we deze etappe door vol dankbaarheid voor wat jullie allemaal samen bij elkaar hebben gebracht... Het is de fundering en we zijn dol gelukkig...
 
Annemiek.