donderdag 9 juni 2016

Mijmering 68 Bigshopper vol blommen die wel 25 jaar meegaat...


Beste mensen,

Geluk is doorzettingsvermogen en moed
waardoor je accepteren kan wat niet te veranderen is....

Annemiek

68 Consumindermijmering 2016.

 

Tip.

Van een stel kapotte fiets binnenbanden en wat geverticuteerd ( uit het gazon) gedroogd mos maak je met een stukje gaas een tuindecoratie die wel 25 jaar meegaat. Rotvast met alleen elk voorjaar wat mos bijvullen. Geen mos? Hooi kan ook of gedroogd gemaaid gras van het gazon.
De fiets binnenbanden kan je vragen bij de fietsenmaker. Ze plakken niet eens de banden maar knippen ze door en leggen een nieuwe binnenband erop. Nou bij het consuminderhuis plakt de fietsenmaker de banden nog.
 
Terug naar je werkstuk. De band open knippen en mooie smalle linten knippen zie voorbeeld. Laat de witte poeder er maar op zitten dat is mooi. Een stukje volière gaas van een halve meter breed en een meter hoog dubbelvouwen en aan de zijkanten dichtnaaien overhands met een stukje wikkeldraad ( Tien cm langer dan de hoogte heb je voldoende aan)
Het moeilijke komt nu.... Met handschoenen aan model in de tas brengen zie foto's. Onderin moeten drie potten passen . Bedenk maar hoe je een doosje zou  vouwen met de hoeken onder de tas. Daarna De bovenrand zeker 8 tot 10 cm naar binnen omvouwen en proberen gelijk te blijven. Doe rustig aan of laat je werk even liggen als het niet direct lukt. Bekijk de foto’s nog eens.
 
De rand omzomen met de reepjes fiets binnenband en beginnen middenvoor aan de tas waarbij je een lang stuk lint laat hangen om als je rond bent te strikken. Je kan eenvoudige omslag steken maken of zoals op de foto's. Bekijk het voorbeeld en probeer maar. Het voorbeeld van mijn steek is dat je een knoop in het lijntje mooi kan wegwerken omdat het “haakrandje” breder is.
 
Zware potten onderin de tas zetten zodat de gevulde tas niet omvalt. Maar eerst een laagje mos onderin de tas. Daarop de drie potten op de kop. Rond de potten mos vullen zodat de potten niet meer zichtbaar zijn. Daarop weer drie plastic potten rechtop. Dan een lekbakje voor het gietwater van de planten zodat ze een waterreservoir hebben. Dat kan van alles zijn. Zoek en je zult vinden of knip plastic emmertjes van yoghurt op maat. Bij elke “verdieping” die je maakt weer rondom mos bijvullen. Tot slot de laatste potten die even hoog of ietsje lager dan de rand moeten komen. Gebruik voor onderin lelijke maar zware potten en hoger plastic potten die licht zijn voor de stabiliteit van de tas.........
 
Het hengsel maakte ik van bredere repen band in een vlecht gevlochten waar een dikker stukje spandraad doorheen werd gestoken aan de onderkant. Een knoop als aanhechting en als je de spandraad ombuigt aan het einde kan de haak in het gaas gehaakt worden waaraan je hem vastzet op enkel plaatsen met stukjes wikkelklos draad. De eindjes van de knoop inknippen zodat franje ontstaat.
 
De plantjes kostten tezamen 3,80 euro en in de winter kan je winterviolen in de tas zetten. Je kan een klepje erop maken of wat je maar wil. Ik wens je veel succes met dit pracht duurzaam hergebruik werkstuk dat je best als cadeau kan geven bij een gouden bruiloft of huwelijk verjaardag zomaar of gewoon voor jezelf................
 
Mijn leventje......
Floor kwam me even een knuffel geven en mijn truuk om onopvallend bezigheden bij het aanrecht te zoeken en de achterdeur daardoor dicht kunnen smijten, werkt niet meer.  Ze keek me eens minachtend aan toen ik nog een truuk probeerde, en de boterpot uit de kast pakte waar ze wel eens “per ongeluk” als ik het niet zie ( nou jaaaa) een likje uitneemt bij het boterham smeren. Met opgeheven kopje en wuivende staart ging ze de breeveertien op.  Ik blijf nog een beetje op met de deegrol tussen de achterdeur wachten... Zal wel laat worden denk ik en de PINKPOPPERS zijn al in het dorp zo hier en daar........ Floor zal al die nieuwigheid van afstand eens willen bekijken en ja ik ben ook jong geweest...........Onder het afdakje staat de bank met vier zachte kussentjes en een bakje water als floor van de nachtdienst terug zal komen.............
 
Annemiek