dinsdag 15 februari 2022

Mijmering 13 Een nieuwe start, het zadelkruis, losse kilootjes en afslankmiddelen van moeder natuur...


 Beste mensen,

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Dat accepteren is al heel veel....
Je mag zijn die je bent
om te worden wie je bent
en misschien wel nooit kan zijn....
en dat mag allemaal tegelijk....
 
Annemiek.
 
Mijmering 13 2022.
 
Tip

Elke ochtend na het ontbijtceremonieel van Floor en mij lig ik in bed nog even in zelf/reflexie te mijmeren. Dat zouden meer mensen moeten doen voordat ze beginnen te rennen achter zaken aan die niet te verwezenlijken zijn of er niet toe doen...
 
Zelf reflexie brengt bewustwording en terwijl de rust langzaam binnenkomt na afscheid van het consuminderhuis weet ik dat ik het belangrijkste heb meegenomen... Annemiek! 

Met haar  ervaring van mensen vaardigheden leren waardoor ze grip op geld en leven krijgen...Mensen enthousiasmeren en het gedachtegoed consuminderen weten uit te dragen. 

De vaardigheid van mensen uit hun isolement halen en eigenwaarde herstellen. 

Trauma's helpen verwerken... door te zijn wie ik ben met mijn openhartigheid die openhartigheid uitlokt. De zelfspot en de schaamte voorbij. De bijzondere bijna macabere humor. 

Dat is niet onopgemerkt gebleven en dit mens staat alweer in de startblokken van een nieuw project.... Dat blijft nog even achter
de coulissen en later daarover meer. We zitten nog in de onderhandelingsfase en ondertussen begeleid ik thuis kring 51 waar ik me schandalig op verheug...
 
Tip 2
Greetje kwam klaar eh... werd afgemaakt eh... raakte voltooit en omdat de potten die haar lijfje zijn niet op elkaar bleven staan, lijkt het of ze zwanger is. 


Ongeveer in de 6e maand dus de vrucht zit hoog. Ik zal later kijken of ik daar nog iets aan kan doen. In ieder geval werd het haarstuk op de bovenste pot gelegd en omdat mijn lijmpistool zoek is werd e.e.a. nog niet gelijmd. 

Het haar werd in model gebracht en gingen strikjes (touw gevlochten in 3 strengen) om de staartjes en van hetzelfde touw (6 strengen) een strik op haar jurk. 


Die jurk werd gemaakt van een stuk dubbelgevouwen volière gaas waartussen mos werd gelegd. Met wikkelklosdraad werd “de lap” dichtgenaaid met behulp van een grote dikke maasnaald. 

Een siersteekje van hetzelfde touw (dubbel) als onderrand werd de jurk als een schort om haar lijf gebonden waarbij de potten steeds verschoven. Maaaaaaar komt later goed als ik het
lijmpistool heb gevonden.
 
de onderrand van de jurk heb ik een beetje omgebogen als een zwierig rokje zoals je ziet en Greetje heeft een hoed en mandje gekregen waarin vetbollen zitten voor de vogels. Ik vond nog wat grind in de schuur dat rondom haar voetjes werd gestrooid... Ikzelf vind haar een plaatje...
 
Tip 3
losse kilootjes... Van de oplopende stress bij het consuminderhuis dat niet meer bij me past, ben ik in korte tijd vier kilo aangekomen. Stress eten! 


Je kent het misschien? Meteen aanpakken als de rust wederkeert en werden de kilo opruimers van ma natuur ingezet.. en raak je drie kilo in een week kwijt... 

Dat zijn de losse kilootjes die nog niet echt eraan zaten... Als lunch twee gesnipperde uien gefruit in een beetje olie en als ze bruin zijn drie gesneden tomaten meebakken met peper/zout.
 

Als warme hap puree van topinamboer/aardappel met zuurkool met bonen.
 
Ingrediënten:
Half pakje zuurkool (de rest in de vriezer)
evenveel aardappels als topinamboer
portie voorgegaarde witte bonen
2 appels.
 

Werkwijze:
De aardappels en topinamboer schillen, wassen en kleingesneden garen in een pan met een beker water en iets zout. 

De zuurkool in een andere pan met 1 beker water garen (zonder zout) Na 20 minuut vanaf kookpunt zijn de knollen gaar en na tien minuut kan je de appels alvast bakken als volgt: De appels wassen, vierendelen en van klokhuis ontdoen. Niet schillen! 

Elk partje in twee of drie gesneden bakken in iets olie in een braadpannetje. Op tijd keren.
 
De diepvries voorgekookte bonen na tien minuut bij de zuurkool doen en omscheppen. Als de zuurkool en de knollen gaar zijn is het water wel verdampt. Zo niet dan afgieten. Klontje boter bij beiden en nootmuskaat. 

De zuurkool omscheppen en de knollen stampen met de
stamper tot een grove puree. Eventueel een scheutje melk erbij.

De zuurkool is voor twee dagen en door de laxerende topinamboer zijn je darmen mooi opgeruimd... Natuurlijk hielpen de uien en tomaten ook mee... Twee dikke sinasappels voor de vitamientjes en de bonen voor het eiwit... Als je die losse kilootjes kwijt bent en in rustig vaarwater beland kan je weer goed op je voeding letten zonder stress momenten...
 
Tip 3
De thermo legging. Mijn hulp die een behoorlijk aantal kilo’s
afviel door op de calorieën te letten, topinamboer te eten uit mijn tuin en te sporten heeft thermo leggings aan haar beentjes. Maatje S of zo... 

Die dingen heb je ook in de Bessie Turf maat vertelde ze en we hebben ze samen besteld bij ULLA POPKEN of hoe die heet.

 “Doe maar de grootste maat” heb ik nog gezegd, enne zwart dat past bij mijn orthese. 

Twee stuks maat 64/66 werden besteld en ik wist niet dat die maat bestond. Ik wilde die dingen ruim
hebben zitten (anders kijk je er zo door heen lijkt me) en ik ben groot en heb flinke benen. Ze kosten maar iets meer dan een tientje en ze hebben vele voordelen:
 
1. Een breed tussenstuk in het broekje, ze noemen dat een
zadelkruis en als je bukt zit daardoor geen spanning op de kruisnaad en het kruisgebied. Lekker ruim betekend nergens knellen...dus koop hem te groot.


2. Het ding neemt heel weinig ruimte in, in de wasmachine.
3. In de regen op de fiets neem je zo een reserve legging mee in je schoudertas
4. ze zijn bijzonder warm al lijkt dat niet zo.

5. Natuurlijk draag je daar langere tops op tot halverwege je bovenbenen en die heb ik altijd al gedragen.
6. Je kan in de avond zo een fleecebroek erover aantrekken voor extra warmte dus minder stookkosten.
7. de legging kan onder een nachtpon ...wintertrui ... of fleecevest en ben je altijd aangekleed... gebukt of gebogen. Met je benen wijd of gesloten...In of uit bed. Bij sportevenementen in bed zal je het ding wel uit moeten doen...en trek je een negligeetje aan... bij een lampje van 6 watt...

In de tuin of op de ladder... en bij een sanitaire stop zijn ze zoooooo omlaag met of zonder wapperende handjes want zonder knopen of ritsen is het zo gefikst...  Jammer dat ze geen zakken hebben al kan in het broekje van de mijne wel een kameel erbij... of zoiets.
 
Annemiek