woensdag 9 september 2020

Mijmering 71 Uier crème, eekhoorntjesgedrag, feestnagerecht en de zwevende tuin van Song...

 Beste mensen


Een straatmuzikant gaf troost
met een stukje blues... in de stad.
Dit soort momenten zijn mijn rijkste bezit.
Daar kan geen geld en goed tegenop....

Annemiek
 
Mijmering 71 2020.
 
Tip.
In de herfst komt eekhoorntjes gedrag bij me boven. Heb jij dat ook? Dan sla ik voorraden in voor de winter. Nee... ik graaf ze niet in onder een boom in een holletje maar wordt de voorraadkast bijgevuld. Bij slecht weer altijd voorraad in huis nietwaar...

 
Ik zag dat de PLUS uier crème heeft voor 1,99 euro en daar kan je heel veel mee... Vaseline doet het ook maar uier crème beter. Waar je uier crème allemaal voor kan gebruiken? Tja voor koeien uiers en nog veel meer....
 
1. Voor lange afstanden lopen je voeten ermee insmeren voorkomt blaren.
2. Het kruisgebied ermee insmeren voor lange fiets afstanden vooral voor wielrenners
3. Bij winterweer op je lippen om schraalheid te voorkomen.
4. Als nachtcrème extra voedend bij schraal gezicht.
5. Je voeten ermee insmeren na het douchen en dunne katoenen sokjes aan in bed.
6. Bij extreem schrale handen dik insmeren voor de nacht en katoenen handschoentjes aan in bed.
7. Uier crème voor make-up remover op een wattenschijfje.
8. Zelf haren verven? smeer dan uier crème in je nek en voorhoofd bij de haargrens. Mocht je knoeien met de verf dan trekt het niet in je huid.
9.Wallen onder je ogen verminderen door elke avond een likje uier crème erop smeren.
10. Je bankstel dof? Smeer licht in met uier crème en laat intrekken. De dag erna met een katoenen doek opwrijven...
11. Verder meng ik enkele eetlepels uier crème met olijfolie (uit de keukenkast) en body lotion die bij iedereen wel in de kast staat... De mixer of de garde erdoor en je hebt een zalige zachte voet crème die ik na het douchen opbreng. De ideale voetverzorging... en voorkomt hoefvorming eh... eelt.
 
Je ziet het al op de foto. Voor de hele winter tandpasta en uier crème. Nu nog wegwerp

scheermesjes voor mijn benen en oksels en een reclame shampoo inslaan...Alles is goed want mijn haar is niet kapot te krijgen.  In de maanden oktober en november sla ik bloem suiker en koffie in enne koffiemelk plus een doos melk. Daar doe ik wel twee maanden mee met die melk. Het eekhoorntjes gevoel zorgt er wel voor dat ik elke week wat extra  voorraad bij de boodschappen insla...
 
Het mooiste is als je bespaart op het menu en van dat geld

voorraad koopt dan voel je het niet. Mijn menu van vandaag koste amper iets alleen een klontje boter en wat bloem en melk. Zal ongeveer 20 cent zijn geweest... 

Ik maakte weer eens regenboog snijbiet pasta. De pasta ligt al jaren in de kast en bewaard zich prima. Ik doe daar nog wel een jaar mee... 

Biologische pasta uit de Provence geloof ik. Gekregen met

kerst... dozen vol met de post... Breng me terug... Oh ja het dag menu. De snijbiet moest gedund in de rij zodat de kleinere plaats hebben om te dikken.
 
Het waren zoveel stengels dat ik het blad daarvan niet allemaal heb gebruikt...alleen het klein blad. Niets lekkerder dan de aarde smaak van snijbiet. 

Een roomsausje erover en een glaasje Hugo. Een kommetje

    

yoghurt met framboosjes uit de tuin en mijn kostje is weer gekocht. Een mindere zaak is dat ik zondag tijdens een fietstocht een terrasje vond waar ze zalige cappuccino hadden met

warm appelgebak met ijs en slagroom... 8,25 euro.... Tja... maar wel genoten.

 
Voor mensen met kinderen... een doos onderin de kleerkast zetten en kleine schoen cadeautjes kopen voor 5 december of de Kerst... Je loopt er nu soms tegenaan voor peanuts als het later te duur wordt verkocht. Sint gooit toch wel zooi in elke schoorsteen al is het Sint inhalen niet corona proof en moet hij maar zien hoe hij hier komt...

Tip 2
Heb jij ook flauwekul post waar aan de achterkant niets opstaat? Bergen hoog krijg ik van het CAK. Ik gebruik het als printpapier voor de logistieke planning van CMP. 

Lege enveloppen bewaar ik voor kassabonnen van de respectievelijke weken van bijvoorbeeld september. Ik maak maandafrekeningen zodat ik weet waar het geld blijft... Mega grote enveloppen zijn geweldig om een boek of zo in op te
sturen....dus ook bewaren.
 
Tip 3
Song maakte een zwevende tuin... De basis had ik bedacht maar Song werkte het plan verder uit in hergebruik en maakte een plaatje ervan... Kijk je mee? Het laatste stukje puin in de moestuin moest nog steeds geruimd. er lag nog een berg opgegraven puin en kapotte tegels en bakstenen. God weet waar ze vandaan kwamen...
 
      

Song heeft het puin zorgvuldig gesorteerd dus gescheiden en zette kapotte tegels rechtop in de grond als afscheiding tussen het stoepje en de geplande zwevende tuin. De hele mooie kant van de tegel natuurlijk naar boven. Tussen pad en afscheiding kwamen bakstenen op open geknipte plastic zakken van potgrond... als worteldoek. 


Tegels die nog van pas komen zijn opgestapeld op een pallet en een dikke laag snoeiafval van een dode bomen en struiken kwam op de aarde waar eerst puin lag. Het geeft een verende laag waar een flinke berg aarde en compost op werd verspreid.
 
Zoals je wel begrijpt is dit stuk tuin hoger dan het pad maar zal zakken naarmate de laag snoeiafval zal vergaan en terug

naar de aarde keert. 

Snoeiafval is voeding voor de aarde... In de zwevende tuin van Song komen in april/mei volgend jaar pompoenplanten die de aarde zullen overwoekeren en langs gespannen gaas tegen de muur mogen opklimmen. Voor die tijd zal nog mest worden onder gespit.
 

Tip 4
Ik kreeg van Mariëlle een pot donkere bessenjam met weinig suiker van haar vader... Ik ben er dolgelukkig mee en heb naturel griesmeelpudding gemaakt. In het recept staat 1 liter melk 100 gram griesmeel naturel en 75 gram suiker.
Mijn aanpassing is: 1 liter melk 110 gram griesmeel en 65 gram suiker.
 

Dan krijg je lekkere dikke griesmeel die niet mierenzoet is. De melk aan de kook brengen en de griesmeel en suiker toevoegen en roeren blijven tot de griesmeel dikt. Dat duurt enkele minuten op laag gas. 

Als je eerst een laagje water in de pan aan de kook hebt gebracht en dan de melk hebt toegevoegd brand de griesmeel nooit aan.

 
De puddingvorm werd met koud water uitgespoeld en de griesmeel erin. Een heel dun laagje suiker op de ,griesmeel strooien voorkomt velvorming. 

Buiten af laten koelen en in de koelkast tot de dag erop. De pudding storten op een plat bord en in de holte enkele lepels donkerrode jam van bessen bramen of vlierbessen... Je weet


niet wat je proeft zo lekker... Dankjewel Marielle... Ik heb voor vier dagen een feest gerechtje...
 
   

Mijn leventje...
Het is heerlijk buiten openingstijden in CMP Molenberg rond te lopen. Een wasje werd aangezet en Popje gevoerd. Wat droogbonen geplukt en een paar courgettes die aangevreten waren door God weet wie... 

Een stukje afsnijden en ze zijn weer goed en heb ik ze doorgegeven. Prachtige boterboontjes werden door een mevrouw geplukt en we hebben koffie gedronken met z’n vieren. In de vroege morgen was ik alleen en sloten even later twee mensen aan... om de vrachtwagen te repareren en verliep zich nog een meneer die zag dat de poort open was...
 
Er werd wat administratie gedaan en wat bijgepraat en ben ik de stad ingegaan. Er was een straatmuzikant met een gitaar en een mondharmonica. Hij zong ook nog en dan raak ik de weg kwijt en kieper mijn portemonnee om. “Dat is heel veel” zei meneer en zou hij een verzoeknummer spelen... Het is Blues geworden en heb ik middenin de stad tegen een boom geleund troost gevonden van pas overkomen verdrietigheid... Een terrasje heb ik maar niet meer genomen want dat zat er niet meer aan... Dankjewel meneer.
 
Annemiek