Dat heet goede verstandhouding....
Annemiek.
Tip
1. Bij mij werd dat 30 uur en dat komt de smaak alleen
maar ten goede...
2. Zet de pan op het gas en breng water en vlierbloesem
plus citroenen net aan de kook en zet direct uit.
4. Giet het vocht in pannen en maak de grote pan
schoon.
5. Zet een vergiet in de schone pan met een schone
theedoek erin
8. De theedoek en vergiet werden uit de grote pan gehaald
en heb ik de rest van het vocht ook al gezeefd. Dat werd aan de kant gezet om
morgen verder te verwerken als ik suiker bij heb gehaald...
9. De zes kilo suiker kwam bij de zes liter vocht en werd
weer aan de kook gebracht. Net aan de kook gas op zeer laag pitje.
11. Het handigste is een schenkkan (melkkoker of glazen
koffie of theepot) in de siroop dopen en een dubbel gevouwen theedoek
eronder.
Er
zat immers geen suiker in en dan kan dat...
14. De theedoeken stijf van de suiker werden meteen uitgespoeld en de grote pan ook.
Wat je ermee kan doen? Als zoetmiddel in sla en thee en
als limonadesiroop. Het lekkerste is wel HUGO ermee maken...
Scheut witte wijn of witte port in een wijnglas (port
blijft heel lang goed) eetlepel vlierbloesemsiroop en aanvullen met
mineraalwater met of zonder bubbels of.... kraanwater. Een plukje munt of
citroenmelisse in het glas...
Annemiek