Geluk is mogen zijn wie je bent
en...van niets iets maken...
Annemiek
Tip.
Konings dag! Je bent niet weg van oranje tompoezen en
Jumbollen?
Maak oranje cake met peer... Hoogstwaarschijnlijk heb je alles al in huis... Geen peer?
Maak oranje cake met peer... Hoogstwaarschijnlijk heb je alles al in huis... Geen peer?
Neem dan appel of niets...Als je maar (oranje) abrikozenjam
hebt of zoals wij... pompoen marmelade.
Het hoort zo dik te
zijn....
Ingrediënten:
200 gram bloem
50 gram maïzena
1 zakje bakpoeder
snuf zout
90 gram zonnebloemolie
160 gram melk
abrikozenjam light
of pompoenmarmelade voor wie dat heeft
1 peer
De oven voorverwarmen op 180 graden en een kleine of
middel cakevorm invetten met margarine en met bloem bestuiven.
Olie en melk erbij en met de mixer op hoge stand door
elkaar werken... Nogmaals: Het beslag hoort zo dik en stijf....(zie
foto)
De peer schillen vierendelen en klokhuis verwijderen. De
kwarten in schijven snijden en op het beslag in de cakevorm
leggen....
Cake in de oven en de kookwekker op 55 minuut
zetten.....
De cake moet lichtbruin en gaar zijn en dat controleer je
door een breinaald erin te steken... Als de naald droog eruit komt is de cake
gaar....
Direct uit de oven de vorm verwijderen en de cake keren
zodat de peer weer boven ligt...
Ruim oranje jam erop... en afkoelen.
Ik wens je een pracht Konings dag en geniet van de
zon...
Tot later........
Annemiek