maandag 27 april 2020

Mijmering 34 Koningscake van peanuts als de tompoezen en de jumbollen je neus uit komen....

Beste mensen,
Geluk is mogen zijn wie je bent
en...van niets iets maken...

Annemiek
Mijmering 34 2020.

Tip.
Konings dag! Je bent niet weg van oranje tompoezen en  Jumbollen? 

Maak oranje cake met peer... Hoogstwaarschijnlijk heb je alles al in huis... Geen peer? 

Neem dan appel of niets...Als je maar (oranje) abrikozenjam hebt of zoals wij... pompoen marmelade.

De cake kan niet mislukken al zal je moeten wennen aan het dik beslag... Geen zorgen maken ..
Het hoort zo dik te zijn....

Ingrediënten:
200 gram bloem
50 gram maïzena
1 zakje bakpoeder
150 gram suiker
snuf zout
90 gram zonnebloemolie
160 gram melk
abrikozenjam light
of pompoenmarmelade voor wie dat heeft
1 peer
Werkwijze:
De oven voorverwarmen op 180 graden en een kleine of middel cakevorm invetten met margarine en met bloem bestuiven.


In een mix kom de droge stoffen mengen met een houten lepel...
 
Olie en melk erbij en met de mixer op hoge stand door elkaar werken... Nogmaals: Het beslag hoort zo dik en stijf....(zie foto)

Het beslag in de vorm spatelen en uitstrijken....

De peer schillen vierendelen en klokhuis verwijderen. De kwarten in schijven snijden en op het beslag in de cakevorm leggen....

Cake in de oven en de kookwekker op 55 minuut zetten.....

De cake moet lichtbruin en gaar zijn en dat controleer je door een breinaald erin te steken... Als de naald droog eruit komt is de cake gaar....

Direct uit de oven de vorm verwijderen en de cake keren zodat de peer weer boven ligt...
Ruim oranje jam erop... en afkoelen.

Ik wens je een pracht Konings dag en geniet van de zon...
Tot later........

Annemiek