Beste mensen,
Wanneer ik mijn zelfbeheersing verlies of
gefrustreerd of bang ben neem ik een
time-out.
Ik zeg even niets meer, ga een kopje koffie zetten,
even naar buiten of zet het raam open.... Bij ernstige woedeaanvallen pleur ik een stuk oud servies tegen een muur.
In het consuminderhuis hebben we een wandkleed op de gaten gehangen...
Annemiek.
140 Consumindermijmering
2014.
Pompoen op het menu starten we met doorgeven hoe je
zo’n apparaat open snijd. Met een schilmes rond de steel diep insnijden. Vanuit
die snede met een kartelmes de pompoen doormidden en verder in de gewenste
stukken. Ik eet er drie dagen van op verschillende manieren bereid. Laat je dus
verrassen.....
Pompoen reifkoekjes als lunch. Rasp een stuk
pompoen en meng met een ei peper/zout en een klein gesnipperd uitje. De nodige
bloem erbij om de gewenste dikte te krijgen. Leg hoopjes van deze substantie in
een wok in iets zonnebloemolie. Op hoog gas dichtschroeien en direct laag.
Omkeren en op laag gas garen en bruinen. Niet te droog laten worden.
Tip 3
Nog meer
pompoen....pompoenmaaltijdsalade.
Ik heb genoten van het prachtige weer en op de
fiets boodschappen gedaan en wat haal en brengwerk en afspraken nagekomen. Alles
bij elkaar in de buurt bespaart energie van de accu van de elektrische fiets.
Ik kwam ook in de buurt van den ALDI waar ik voorraad afwasmiddel haalde. Vier
flacons waar ik de winter wel mee door kom. Tegen de herfst heb ik eekhoorn
neigingen en ga mijn “hol” vullen. Daardoor hoefde ik twee jaar geen tandpasta
te kopen want ik sla met voorraden aanleggen wel eens door. De rest van mijn
leven hoef ik ook geen scheermesjes te kopen want die wegwerpdingen gaan gewoon
tien keer gebruik mee of zo en ik kocht tien pakjes voor een habbekrats enkele
jaren geleden. Ik scheer met de nieuwe mesjes eerst mijn oksel en als de mesjes
niet meer zo scherp zijn doen ze het nog op mijn benen want een haar overslaan
zie je daar niet. Bovendien scheelt het pleisters want ik ben niet zo handig met
benen scheren en kan dat beter met een bot mes. In de winter ben ik niet zo van
de benen scheren en vergeet ik het wel eens dus dat scheelt ook.
Wat ben ik blij met die nateelt knipsla nu het even
warmer wordt. Er zijn nog steeds tomaten van eigen teelt en elke dag wordt er
wel eentje opgemaakt. Ze smaken zoet en kregen ook de tijd om te groeien en te
rijpen. Als ik bedenk wat het menu vandaag kostte.... Alles uit de tuin met
uitzondering van de brie op de sla....die bleef aan mijn handen plakken bij den
ALDI. Ik zal er drie dagen mee doen want ik ben inmiddels verslaafd aan die sla
met pompoen. Scheelt weer brood bij de lunch....Oh ja wat kostte het? 30 cent
voor de maaltijdsalade en het ei voor de lunch in de reifkoekjes en wat
bloem......eh.... 35 cent? Met al die blommen erbij was het weer een waar
feestje....Voor een duppie op de eerste rang oftewel Loge...
Annemiek.