zondag 10 oktober 2021

Mijmering 79 Wij noemen haar Qammar (Maan) en ze maakt onbeschrijflijk gelukkig. Plus....pizzabodem van bloemkool...

Beste mensen,

Geluk is bewondering en dankbaarheid
terwijl een nieuw mens geboren wordt...
 
Annemiek
 
 
Mijmering 79 2021.
 
Mijn leventje...
Natuurlijk is iedereen benieuwd naar Fatima Ahmed en hun nieuwe dochtertje. 

Daarom start ik deze mijmering met “Mijn
leventje” en eindig met de consumindertips...
 
Dinsdagochtend 5 oktober werd Fatima vroeg in de ochtend ingeleid. Dat wil zeggen weeën opwekken omdat het niet verantwoord was voor Fatima de baby langer bij haar te laten. 

Na een dag zwoegen werd uiteindelijk in de late namiddag besloten een keizersnede toe te passen.

Qammar Al Sadi Mohsen werd op de wereld geholpen. Een gaaf kindje van 3330 gram. Qammar betekend Maan in de Nederlandse taal.
 
Terwijl Fatima nog in narcose lag hield Ahmed hun dochtertje in zijn armen want hij was overal bij geweest. Ik heb met opzet de naam en foto’s niet doorgestuurd omdat naar mijn mening de ouders daar toestemming voor moeten geven.

Respect boven alles! Fatima had twee liter bloed verloren en veel geleden. Dat zie je ook in haar ogen op de foto.
 
Ze kwam bij uit de narcose in een lege kamer alleen... en geen mens erbij. 

Werkdruk denk ik van de zorg of communicatiestoring? Wie zal het zeggen. Ze was te zwak om te schreeuwen en wist niet of het kindje dood of levend was. 

Ze geloofde op een gegeven moment dat ze haar hadden afgeschreven als zijnde dood en zo voelde het ook. Wat denk je niet allemaal als je daar zo alleen ligt, je lege buik voelt en niet weet hoe de keizersnede is verlopen...
 
Goed voor een postnatale depressie en ik hoop dat ze die niet heeft opgedaan... 

Fatima is gaan zwaaien met haar armen en kwam uiteindelijk iemand kijken... met het bericht dat de baby gezond is...en mocht Ahmed bij haar... 


Je ziet het trauma in haar ogen en dan heb ik nog niet eens de ergste geplaatst...
 
Ahmed mocht vanaf dat moment dag en nacht bij haar blijven en vrijdag namiddag mochten ze naar huis...

Morgen ga ik weer foto’s maken en hoop dat de lichtjes in Fatima's ogen weer zijn aangegaan... 

Vandaag bak ik haar lievelingstaart voor het gezin en morgen in de stilte onder schooltijd praten we bij... Zij Ahmed en ikke... 

Vandaag komt de familie van Fatima.... en morgen komt Mom (ik dus) de bonusmoeder van Ahmed...zodat er ook familie van hem komt.
 

Deel twee,
De tekst van de woonmantel en de reportage van ons consuminderhuis is perfect weergegeven in dagblad De Limburger. 

Velen hebben zich aangemeld op mijn blog om de werkwijze van de woonmantel te lezen. Inmiddels staat de tekst van het krantenartikel ook op mijn facebook pagina. Je hoeft alleen maar Annemiek van Deursen te googelen en je aanmelden als vriend om mee te blijven kijken...

Ik ben ontzettend blij met het artikel in de krant want de energieprijzen zullen velen de das omdoen en kan ik hopelijk velen wakker schudden en gaan ze aan de slag... 

Je zal het ZELF MOETEN DOEN maar niet alleen, dus neem de tips ter harte... Voorkom schulden, wees wijs... want inmiddels weten we wel dat de gevolgen van rampen door jezelf moeten worden opgelost. Corona, onterechte teruggave kinderopvangtoeslag en ook de stijging energie prijzen...

 
Tip.
Heerlijk weer zaterdag om naar de markt te gaan in Eygelshoven. Ik fiets buitenom de markt naar het groente gedeelte en kan vanaf het trottoir met open fietstassen de buit laden zonder plastic verpakkingen. 

Twee rode kolen voor een euro en twee knolselderij voor een euro. Een bloemkool voor een euro en drie voor twee euro is
me te gortig. 

Vier kilo pracht appeltjes voor drie euro en een hele zak tomaten voor? bijna nop want ze zijn overrijp. 

Dat is net lekker voor pastasaus en soep.  Thuis gekomen worden de tomaten gesorteerd en de vier iets hardere gaan in
de koelkast. 

Twee zakken overrijpe in de vriezer en straks bak ik uien met tomaten van de rest... 

Kom daar eens om, een gezonde maaltijd voor 50 cent. Je moet alleen wat later op de zaterdagmiddag bij het scheiden van de markt naar Eygelshoven fietsen... 


Als je in de buurt woont of zoek een markt bij jou in de buurt waar ze tegen het weekend los moeten...
 
Tip 2
De bloemkool werd in roosjes gesneden en beetgaar gekookt in weinig water. 

Een derde daarvan werd gebruikt om pizzabodem mee te
maken en een derde opgepeuzeld in de avond als snack. 

Een derde van de roosjes kregen een jasje van pannenkoekbeslag en werden in zonnebloemolie in de wok gebakken... 

 Recept pannenkoekbeslag simpel houden. Beetje zelfrijzend bakmeel of bloem. 


Een ei erbij snuf zout en ietsje melk toevoegen. Met de garde roeren tot een dik beslag... Eventueel melk toevoegen.
 
Hoe maak je op een gemakkelijke manier pizzabodem van bloemkool.
 
Ingrediënten:
Bloemkool
1 ei
eventueel maïsmeel of paneermeel
ik nam als bindmiddel pastinaak
peper/zout
 
Werkwijze:
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar en laat ze iets afkoelen. Rasp de bloemkool door een blokrasp. 


Er zal iets vocht uit de bloemkool lopen wat je kan afgieten (en opdrinken). Ik had pastinaak in de voortuin en raspte de geschilde, gewassen pastinaak rauw. 

Die bind het vocht, maar als je die niet hebt is alleen bloemkool ook goed.  Voeg een ei toe peper/zout en meng de massa. Te slap? 


Strooi wat mailsmeel of paneermeel tot de massa meer gebonden is. Druk de prut op de met bakpapier belegde bodem van een vlaai of pizzaplaat. 

Zet de pizzabodem in de oven en bak lichtbruin. Maak de eerste keer de bodem maar dikker en je ziet wel wanneer hij goed is...
 

Ingrediënten vulling voor de pizza.
Paprika
halve ui
champignons
geraspte kaas
tomaatpasta.
 
Werkwijze:
De gare pizzabodem besmeren met tomaatpasta en de rest
gebakken ui met tomaat voor straks.

kan zo in het pakje in de vriezer. 

Verder bestrooien met geraspte ui gesnipperde paprika (ik had nog een halve rode) plakjes champignons en de oregano die ik nog in de tuin heb. 

Dat mag ook tijm zijn of basilicum. Al doende leert men hoe dik of dun je bodem naar je smaak moet zijn en het beleg... waar nog veel in gevarieerd kan worden.

Tot slot bestrooien met geraspte kaas en dat rasp ik zo van de blok kaas uit de koelkast, dan weet ik wat ik eet...
 
Annemiek