Langs de levensweg wachten mensen op een
beetje zon
op een mens... misschien zoals
jij....
om te delen....of te luisteren zonder
oordeel.
Annemiek
Mijmering 64 2021
Tip.
Ons consuminderhuis draagt het gedachtengoed hergebruik en
duurzaamheiduit, daar hoort repareren ook bij.
Mooie degelijke stoeltjes
waarvan de stoffen zitting tot de draad was versleten, werden door Gerda opnieuw
gestoffeerd.
Dat klinkt heel moeilijk maar betekend alleen een mooi stevig lapje
over de versleten zitting heen en aan de achterkant vastnieten. Je hebt geen
nietapparaat voor stofferen?
Met kleine kopspijkertjes lukt het ook. Gerda deed
dit even snel om me het resultaat te laten zien. Even later was het resultaat
beter toen alle plooitjes rondom weg waren gewerkt... Weer een eethoek compleet
die doorgegeven kan worden...
Tip 2
Tip van Ahmed en Tonnie zijn hulp. Wat oudere kasten waar
de planken steeds doorzakken krijgen latjes aan de onderkant van de plank die
van de buitenkast kast naar binnen met schroeven worden vastgezet.
De plank zakt
niet meer en houden de goed vast zittende planken de kast stabiel.
Ik zag nog een andere tip van de klussendienst... Een
plank in een kast erbij maken en geen plank op de juiste maat? Twee planken
tegen elkaar leggen, een stevige lat eronder (of twee) en de plank op kast/maat
zagen.
Tip 3
De snijbiet kan weer geoogst voor de misschien wel tiende
keer. Geen dankbaarder groente dan snijbiet. Als je tien cm tuin hebt van 1
meter lengte zou je het spul al moeten zaaien.Ik maakte omelet snijbiet met
kaas deze keer...
Ingrediënten:
3 kleine aardappels
stukje kaas naar keuze
vergietje snijbiet of spinazie
3 eieren.
Werkwijze:
De snijbiet afknippen tien cm boven de aarde en goed
wassen.
Na die regen zit er aarde tussen. De langere dikke stengels heb ik eraf
geknipt.
De dunne stengels van jong blad kunnen mee verwerkt. De gewassen
snijbiet in een vergiet aan de kant zetten.
De aardappels schillen en in een klein pannetje met snuf
zout vanaf kookpunt 10 minuut koken.
Uit de pan halen en in blokjes snijden. In
de wok in iets zonnebloemolie de blokjes bruin bakken op hoog gas.
Met de
schuimspaan uit de wok halen en warm wegzetten.
De snijbiet grof snijden op de hand en in de wok op hoog gas met snuf zout kort iets laten slinken.
De snijbiet grof snijden op de hand en in de wok op hoog gas met snuf zout kort iets laten slinken.
Met de
schuimspaan uit de wok nemen en warm wegzetten. Drie eieren in beker loskloppen
en met snuf zout omelet van bakken in de wok.
De omelet op een bord leggen en de aardappelblokjes en
snijbiet even in de wok omscheppen en weer doorwarmen. De vulling op de omelet leggen met stukjes kaas erop en dichtklappen.
snijbiet even in de wok omscheppen en weer doorwarmen. De vulling op de omelet leggen met stukjes kaas erop en dichtklappen.
Ik heb schimmelkaas genomen maar kan ook geitenkaas zijn
of wat je maar wil of... zonder kaas... Verrukkelijk moet ik
zeggen.....
Wat wilde komkommertjes in de tuin heb ik geoogst en
werden van stekeltjes ontdaan en in dunne schijfjes gesneden.
Gisteren maakte ik
nog twee dikke courgettes in zoetzuur en had wat vocht over...
Een potje zoet/zuur van weken
geleden ingemaakt werd geofferd en de helft van het potje door de komkommers
geschept... Dat heb ik van een mede lezer reactie geleerd.
De frambozen geven weer oogst en enkele bramen waren rijp.
Weer een heerlijk menu voor peanuts...
Mijn leventje...
Song heeft pracht wortels geteeld waar slakken niet zo weg
van zijn.
De chioggia doet het ook prachtig in de moestuin en gaan we verwerken
in een kookworkshop en uitdelen.
Vergeten groenten brengen onder de mensen.
Oftewel onvergetelijke groente...
Over de bietjes, groeit een geel web van iets wat we nog
nooit zagen en wie weet is het jou bekend?
De zomer is een beetje vermoeid en dat is niet erg...
Ze deed me denken aan de zomers van mijn kind tijd toen geen hittegolven voorkwamen alleen een beetje minder regen natuurlijk zonder rampen...
Annemiek