Geluk is het enige
wat zich vermenigvuldigtals je het deelt....
Annemiek.
6 Consumindermijmering
2017.
Tip.
een snelle maaltijd maak je door pasta met tonijn
op het menu te zetten. Het recept is voor twee of drie (matige) personen. door twee
dagen voor een persoon pasta te koken en de tweede dag de saus op te warmen heb
je de tweede dag ook nog een makkie met koken. Ik maakte voor daaaaaagen
griesmeel erbij en ben weer voorzien...
Recept pasta met tonijn.
Ingrediënten:
Blikje tonijn op olie rond de 300 gram
eetlepel olijfolie
1 gedroogde rode peper
snuf kaneel
scheutje citroen
1 rode ui gepeld en fijn gehakt
blik van 400 gram gepelde tomaten ( ik had nog een
potje tomatensaus)
peper/zout
geraspte kaas kan Parmezaanse zijn maar andere kaas
kan ook.
werkwijze:
Water opzetten om de pasta te koken.
De ui fruiten in de olijfolie en de peper open
knippen, verwijder de zaden. Spoel de peper af en snipper met de keukenschaar
bij de ui. Kaneel en citroen toevoegen en de gepelde tomaten. Druk met de houten
lepel de tomaten plat tot ze stuk gaan. Laat een kwartier alles goed door
verwarmen en voeg de uitgelekte tonijn toe en eventueel wat zout. Omscheppen en
weer goed door verwarmen. De pasta is inmiddels gaar en afgieten. Terug in de
pan een paar druppels olijfolie over de pasta en omroeren. De pasta plakt
daardoor niet. De tonijnpasta serveren in een diep bord, eerst de pasta dan de
saus en de geraspte kaas tot slot.... De helft van de saus blijft in de wok voor
morgen..........
Griesmeelpudding.
Van gewone griesmeel ( geen vanillegriesmeel) kan
je heerlijke pudding maken........Daarvoor een liter melk aan de kook brengen en
100 gram gewone griesmeel met 50 gram suiker in de kokende melk strooien en even
al roerende goed doorkoken. Op laag gas enkele minuten garen en kokend heet in
puddingkommetjes gieten. Na een minuutje als de bovenlaag al een beetje stolt
leg ik een laagje eigengemaakte confituur op de griesmeel om velvorming te
voorkomen. De bovenlaag hoeft niet helemaal bedekt te zijn want wat van gries
nog zichtbaar is krijgt geen vel omdat de confituur zich iets uitbreid.... Op
het pak staat bij het recept 75 gram suiker maar ik ga een derde lager zitten
want we eten al suiker teveel. dat is het voordeel als je zelf nagerechtjes
maakt..........
Mijn leventje....
Af en toe doe ik warenonderzoek en gisteren heb ik
een gekochte vegaburger geprobeerd met champignonvulling. Buiten op de
verpakking staan pracht champignons afgebeeld maar de realiteit is bedroevend.
Verder is de burger verschrikkelijk zout en heb ik wederom de hele avond water
gedronken. Zout en suiker zit veel teveel in gekochte gerechten en als ik de
burger een cijfer moet geven is dat een 4. Griesmeel en rijstepap in pakken zijn
ook beduidend minder van kwaliteit dus blijf ik zelf koken en voor meerdere
dagen is het geen werk.........
Een aanrader is bovenstaand snel klaar pasta recept, al mis je in het recept wel verse groenten
maar dat komt de dag erna weer goed of maak wat sla bij de
tonijnpasta........
Annemiek