woensdag 11 januari 2017

Mijmering 6 Tonijnpasta en griesmeelpudding zonder vel........

Beste mensen,

Geluk is het enige
wat zich vermenigvuldigt
als je het deelt....

Annemiek.
 
 
6 Consumindermijmering 2017.
 
Tip.
een snelle maaltijd maak je door pasta met tonijn op het menu te zetten. Het recept is voor twee of drie (matige) personen. door twee dagen voor een persoon pasta te koken en de tweede dag de saus op te warmen heb je de tweede dag ook nog een makkie met koken. Ik maakte voor daaaaaagen griesmeel erbij en ben weer voorzien...
 
Recept pasta met tonijn.
 
Ingrediënten:
Blikje tonijn op olie rond de 300 gram
eetlepel olijfolie
1 gedroogde rode peper
bosje basilicum ( had ik niet en werd gedroogde kruiden)
snuf kaneel
scheutje citroen
1 rode ui gepeld en fijn gehakt
blik van 400 gram gepelde tomaten ( ik had nog een potje tomatensaus)
1 beker pasta het liefs penne
peper/zout
geraspte kaas kan Parmezaanse zijn maar andere kaas kan ook.
 
werkwijze:
Water opzetten om de pasta te koken.
De ui fruiten in de olijfolie en de peper open knippen, verwijder de zaden. Spoel de peper af en snipper met de keukenschaar bij de ui. Kaneel en citroen toevoegen en de gepelde tomaten. Druk met de houten lepel de tomaten plat tot ze stuk gaan. Laat een kwartier alles goed door verwarmen  en voeg de uitgelekte tonijn toe en eventueel wat zout. Omscheppen en weer goed door verwarmen. De pasta is inmiddels gaar en afgieten. Terug in de pan een paar druppels olijfolie over de pasta en omroeren. De pasta plakt daardoor niet. De tonijnpasta serveren in een diep bord, eerst de pasta dan de saus en de geraspte kaas tot slot.... De helft van de saus blijft in de wok voor morgen..........
 
Tip 2
Griesmeelpudding.
Van gewone griesmeel ( geen vanillegriesmeel) kan je heerlijke pudding maken........Daarvoor een liter melk aan de kook brengen en 100 gram gewone griesmeel met 50 gram suiker in de kokende melk strooien en even al roerende goed doorkoken. Op laag gas enkele minuten garen en kokend heet in puddingkommetjes gieten. Na een minuutje als de bovenlaag al een beetje stolt leg ik een laagje eigengemaakte confituur op de griesmeel om velvorming te voorkomen. De bovenlaag hoeft niet helemaal bedekt te zijn want wat van gries nog zichtbaar is krijgt geen vel omdat de confituur zich iets uitbreid.... Op het pak staat bij het recept 75 gram suiker maar ik ga een derde lager zitten want we eten al suiker teveel. dat is het voordeel als je zelf nagerechtjes maakt..........
 
Mijn leventje....
Af en toe doe ik warenonderzoek en gisteren heb ik een gekochte vegaburger geprobeerd met champignonvulling. Buiten op de verpakking staan pracht champignons afgebeeld maar de realiteit is bedroevend. Verder is de burger verschrikkelijk zout en heb ik wederom de hele avond water gedronken. Zout en suiker zit veel teveel in gekochte gerechten en als ik de burger een cijfer moet geven is dat een 4. Griesmeel en rijstepap in pakken zijn ook beduidend minder van kwaliteit dus blijf ik zelf koken en voor meerdere dagen is het geen werk.........
Een aanrader is bovenstaand snel klaar pasta recept, al mis je in het recept wel verse groenten maar dat komt de dag erna weer goed of maak wat sla bij de tonijnpasta........
 
Annemiek