Mijn oude jas en ik leven comfortabel.
Hij heeft al mijn plooien aangenomen en knelt me
nergens al is hij een beetje vaal.Hij heeft zich naar mijn misvormingen gevormd en is me behulpzaam bij al mijn bewegingen.
Ik voel zijn aanwezigheid alleen omdat hij me warm houdt.
Oude jassen en oude vrienden zijn hetzelfde....
Annemiek
41 Consumindermijmering 2017.
Paasbrunch met een hartig paasbrood gevuld met
zongedroogde tomaatjes en zeezout.
Ingrediënten:
250 gram volle yoghurt of kwark
snuf zout
4 eetlepels melk
1 zakje bakpoeder
ongeveer 600 gram bloem
bieslook en/of tijm of oregano.
Ik nam knoflook pijpjes en salieblad
gedroogde kruiden kan ook
potje zongedroogde tomaatjes 280 gram
De kappertjes en kruiden mogen ook
erbij
De zongedroogde tomaatjes met de keukenschaar in
stukjes knippen. De oven voorverwarmen op 200 graden. In een deeg/kom alle
ingrediënten met een garde kort mengen met uitzondering van de bloem en de
tomaatjes. De kruiden mogen ook in de deeg/kom. Ongeveer de helft van de bloem
toevoegen en kort kneden. Bloem toevoegen tot het deeg nog iets plakt. De
tomaatjes met bloem bestrooien en kort mengen met het deeg door losjes te
kneden. bloem toevoegen tot het deeg niet meer plakt. Maak een mooie deeg bol
zonder naden en leg op een vlaai of taartvorm op bakpapier of duurzame folie. De
deegbal met olie insmeren en zeezout en gemalen peper in de olie drukken. Ik heb
wat fijn geknipte salieblaadjes tussen het zeezout gestrooid maar dat mag ook
tijm zijn. Met een kartelmes ruiten snijden in het deeg en in de oven. De
baktijd verschilt van oven en is rond de 55 minuten. als het brood hol klinkt is
het gaar.......
Tip 2
Zoet paasbrood met gedroogd fruit.
Ingrediënten:
250 gram volle yoghurt of kwark
snuf zout
1 ei
1 zakje bakpoeder
ongeveer 600 gram bloem
Half zakje tutti frutti
handvol rozijnen
handvol suiker
handvol suiker
abrikozenjam of pompoenmarmelade
Het gedroogde fruit uit het zakje nemen en mooi
verdelen in evenveel gedroogde pruimen appeltjes perzik en abrikozen. De ene
helft weer in het zakje en de andere helft in reepjes knippen. De rozijnen en
fruit mengen met twee eetlepels kokend water en laten intrekken. Oven
voorverwarmen. Het deeg op dezelfde manier maken als bovenstaand recept en op
het laatst kort het gedroogde fruit door het deeg kneden. Fruit wel eerst
afgieten door een vergiet en met bloem bestuiven. Het deeg uitrollen en heel dun
besmeren met de jam of marmelade en strak oprollen. De rol op een bakblik op
bakpapier of folie leggen en natmaken. Met een kartelmes streepjes op de rol
kerven....
Mijn leventje....
Te druk na een hele dag Consuminderhuis heb ik
wederom een maaltijdsalade gemaakt met allerlei soorten sla en fruit. Witlof
zuring en blaadjes lollo rosso pluksla. Met mijn sla kom ben ik de tuin door
gelopen en knipte hier en daar wat af. De rucola is prachtig op hoogte en
afgeknipt zo in de kom want mijn biologische sla wassen hoeft niet volgens mij.
Een stengel bleekselderij erbij en een trosje druiven en een appel in blokjes.
De laatste twee wel danig gewassen want die komen van de super en dus bespoten.
Olie azijn peper/zout en wat zoet ( honing) en wat citroensap. Even mengen en
een dressing maken van dikke yoghurt mayonaise tipje mosterd en peper/zout. Wat
over is van de dressing kan in de koeling. De salade is zo gemaakt en in ieder
geval gezond en was er tijd om mijn nieuwe receptjes met jullie te delen voor de
Paasbrunch.........
Veel plezier ermee.....
Annemiek