zondag 25 oktober 2015

Mijmering 129 Halloweendecoratie voor nop en nieuw model woonmantel.

Beste mensen,

Geluk is
harmonie en evenwicht in je leven mogen ervaren

Annemiek
129 Consumindermijmering 2015.
 
Tip.
Het geld ligt op straat...in de tuinen en het bos. Bij wat een ander weg gooit. Doe je voordeel ermee en maak voor nop een Halloween decoratie.....
Een pot die niemand meer wil hebben...we hebben er hopen van en wordt in ere herstelt met een randje dubbelzijdig plakband. Gedroogde herfstblad plakt erop en heb je al de basis.
De pot werd gevuld met aarde uit de tuin. Wat uitgeplozen touw of ander spul bedekt de aarde. Een flinke tak van wat er voorhanden is. Berk of appeltjesblad van een boom die gesnoeid moest worden.
Wellicht heb je nog een snoertje ledlampjes ( die worden niet warm) en op de lampjes schuif je lampionnetjes uit de tuin.
Een uiltje is zo gemaakt van een dennenappel met watjes en met een rode stift het snaveltje aantippen. Oogjes hebben ze bij de action.
Een spin van pijpenreinigers met een gehaakt bolletje gevuld met wat zacht stof of een watje. De oogjes? Jawel.....
Een spookje van een stukje katoen met een kopje
gevuld van een restje stof.
Het web van de spin de neveldraden van engelenhaar.....
Een vleermuis geknipt uit zwart dik papier. Wat herfstspul, kastanjes of een kalebasje of mini pompoentje.....
Pompoenen breien kan ook zoals je ziet.....
 
Tip 2
Fieke maakt nog steeds aan de lopende band prachtige woonmantels. De blauwe werd gemaakt van twee fleecedekens met franje en van de restjes werden zakken met franje gemaakt.
Er kwam deze keer een rits in de woonmantel en alweer een ideetje om over te nemen.
 
Mijn leventje....
We mogen trots zijn op de vaste kern van het consuminderhuis. Zie je de blijheid en de sfeer? Er worden stoffen tasjes gemaakt van restjes katoen om goede rentmeester van de aarde te kunnen zijn. Een babymutsje en een nieuwe rits in een jas die daardoor nog meekan. Kussens gemaakt van oude lakens gevuld met verknipt schuimrubber van oude matrassen. Het is al duurzaamheid wat de klok slaat. Gratis workshops voor ieder die de moeite neemt om deel te nemen aan een budget/consuminderkring...... Zo had ik het gedacht eind 2006 toen consuminderkringen Landgraaf werd opgericht in mijn woonkamer ergens in de Coonenlaan. Later kwam daar een pand bij dat met ere de naam CONSUMINDERHUIS draagt.
Afgelopen vrijdag toen ik wat vroeger binnenkwam in ons huis zag ik met nieuwe ogen, al die bedrijvigheid van mensen die leren meer te doen met minder.......
 
Annemiek