Engelen werken in de schaduw
en ze verrichten wonderen...Ik kwam vandaag vele engelen tegen
digitaal en ze raakten me heel intens....
Annemiek.
80 Consumindermijmering
2017.
wat een geweldige reactie op mijn vraag om
hulp........voor PAPPA EN DE BOYS. We hebben natuurlijk een bedrag in ons hoofd
en enkele lezers hebben me een idee gegeven hoeveel de sta plek voor een
volwassene en twee kinderen kost...op een camping. Dat maal 14 dagen en
uitstapjes en benzine voor de reis ernaar toe. Want uitstapjes horen erbij en ik
zie de kinderen al stuiteren van geluk.
Van louter blijheid dat de actie PAPPA EN DE BOYS
is geslaagd, heb ik een groen brood uitgevonden. Ik ben zo blij en vooral
dankbaar dat zovelen mee hielpen en dan moet je iets gekker dan gek doen. Het
resultaat wil ik graag met jullie delen.......
Pond groente smurrie zie recept
snuf zout
16 eetlepels zonnebloemolie
8 eetlepels melk
2 eieren
2 zakjes bakpoeder
ongeveer 600 gram of meer bloem
Werkwijze: De oven voorverwarmen op 200
graden.
Omdat ik een brood wilde bakken en er geen kwark
was zou ik yoghurt voor mijn bekende recept kunnen nemen. Een gevuld brood moest
het worden....of zo. Ik zag dat de snijbiet vannacht stiekem weer tien cm was
gegroeid. Daar kan je met de schaar bij blijven staan. Er was ook nog een veel
teveel uit de kluiten gewassen courget. Als je pompoenbrood kan bakken, kan je
ook courgetbrood bakken dacht ik zo... Wat courget gemalen in de moulinex maar
brrrrr veel te hard........
De snijbiet werd gewassen en in grove stukken
geknipt en gemalen. Mooie groene smurrie die wat substantie betreft leek op
kwark... De tuin werd kaal geplukt en de snijbiet gemalen tot 500 gram. Alle
ingrediënten m.u.v. de bloem werden in de deeg/kom gemengd met de grote garde. Daarna
ongeveer de helft van de bloem toevoegen en kneden. Steeds bloem toevoegen tot
het deeg loslaat van je handen.....Het deeg in broodvorm rollen en op een
bakplaat leggen. Ik heb het deeg met losgeklopt ei ingesmeerd en bestrooit met
sesamzaad. Even aandrukken en met een schaar inknipjes maken op de rug van het
brood.
Brood in de oven bakken in ongeveer 55 minuut. Kan
ook langer zijn. Als je op het brood klopt moet het hol klinken...dan is het
gaar. Omdat ik niet kon wachten en het brood warm heb gesneden lijkt het of het
niet gaar is maar dat zul je morgen wel zien als het brood afgekoeld
is.
Als je groen brood kan bakken kan je ook wortels
raspen en mengen met de kwark. Oranje gespikkeld brood denk ik wel..... Geraspte
biet zou dat rood brood worden? Brrr dat gaat te ver.
In ieder geval is groen brood uitermate geschikt
als stevige borrelhapjes of voor een aangeklede lunch. Wat een vrolijkheid... De sneetjes
besmeren met roomboter en beleggen met reepjes kaas. Tomaatje erop en toefjes
tomatenketchup waar peterselie op geplakt zit. De boterham in reepjes snijden
en de reepjes op een taartschaal op voet is een beeldje voor de lunch waar je
hoge ogen mee gooit.
natuurlijk moest ik weer doorslaan en chiogga op
groen brood als een vlinder beleggen. Zag er niet uit en was zwaar over de top.
Toen ik tomatenketchup puntjes erop deed was het helemaal kermis maar wel
lekker.........
Vooral dat drukke mannetje die zijn
energie eens kwijt kan. Gisteren heb ik bij Decathlon nog een campingpannetje
meegekregen met een deukje maar daar smaakt het eten ook uit. Pappa heeft
bandjes gerepareerd van die maskertjes waar je mee onder water kan ademen. Ook
zomaar gekregen omdat er iets met de bandjes niet klopte. Luchtbedden kan je
plakken als een fietsbinnenband als ze lek zijn waar die matrasjes weer op
kunnen en pappa paste een stel onpaar sportschoenen want wie ziet het verschil
tussen 43 en 43.5. Ze waren net te klein en we zoeken nog even verder.... Het
bedrag dat we meegeven is tussen de 450 en 500 euro. ik weet dat het veel is
maar misschien kan hij nu net met die boys iets doen wat er nooit inzat.
Pretparkje of zo en die staplek loopt op natuurlijk. Gewoon even vergeten hoe
ellendig het leven al zolang is.... en kinderen hebben daar niet om gevraagd....
In ieder geval wil ik iedereen die mee hielp bedanken met een digitale omhelzing
en warme gevoelens van dit ontzettend dankbare mens..... Wordt
vervolgd........
Annemiek.