Onbeschreven herfstblad
dat neerdaalt aan mijn voeten...
Je bent een gedicht...
Annemiek
102 Consumindermijmering 2017.
Tip 2
De knapkoek is bijna op en lang bewaard smaakt hij
nog steeds goed. (drie weken?) Tijd om iets anders te maken dat lang houdbaar
is. Luxe peperkoek......
1 beker bruine
basterdsuiker
3/4 beker water
1 beker stukjes walnoten
anderhalve beker bloem
1 zakje bakpoeder
210 gram dadels zonder pit
50 gram boter
1 ei.
De oven voorverwarmen op 180 graden.
Tip 3
Pompoensoep.
Ingrediënten:
een derde wortel
op twee derde pompoen stukken.
1 liter water
peterselie als je hebt
room als je wil
Als ik bedenk dat de pompoenen van opgespaarde zaden werden geteeld op een liefdevolle plek op de heuvel, weet ik dat er veel goeds onder hun "vel" zit. De blije gezichten van onze mensen die inmiddels wel weten wat je daar allemaal mee kan doen, geeft voldoening. Ik vertel hen hoe deze rijkdom te bewaren door wekelijks te keren en hebben ze altijd voedsel in huis als het even tegen zit. In de kookworkshop van komende vrijdag maken we pompoensoep en pompoenpannenkoekjes... het is maar dat je het weet.... De deelnemers krijgen allemaal een pompoen mee naar huis om mee aan de slag te gaan.......
Annemiek