woensdag 19 november 2014

Mijmering 174 adventstuk bijna voor nop.......iedereen kan het maken


Beste mensen,

Het juiste moment om uit te rusten is net als je daar geen tijd voor hebt.

 Annemiek
174 Consumindermijmering 2014.
 
Tip.
Een bak een schaal een pot, wat je maar hebt......maak er maar een adventsstuk van. Het stuk moet lang mee wel tot in januari dus weet wat je doet.
Het stuk in de schaal op een oaseblok kan elke week een kwart liter water gebruiken en lekt er niets. Dat is de reden dat het stuk twee maanden mee kan.
Nog een tip? Neem conifeergroen als basis dat valt niet uit. Ik heb er ceder in verwerkt dat gaat ook lang mee.
 
Hoe te starten?
Leg de oase blok een dag van te voren in een emmer water dan is de blok goed verzadigd. Leg de blok in een schaal en zorg dat de blok een stukje boven de schaal of pot uitsteekt dan kan je van de zijkanten groen insteken. Kijk maar af op de foto hoe het werkt. Rondom insteken en model erin houden is niet moeilijk.
De losse stukjes groen gooi ik in het midden dan is de oase gelijk bedekt. Daarna takjes ( ik nam ceder) rechtop zetten in vier hoeken. Kijk maar eens van afstand hoe het wordt. Je kan stekers gebruiken of glaasjes waar theelichtjes in kunnen en dat is mooier en veiliger dan kaarsen.
 
Begin maar eens met grote dennenappels van een steker te voorzien ( zie foto) Het draad dat ik daarvoor gebruik koop ik bij Craenenbroek of een andere bouwmarkt. Je kan er stekers van knippen met een tangetje en op maat draad om van alles en nog wat te bevestigen en eigenlijk heb je niet meer nodig. Dat bespaart nietwaar. Dennenappels in je stuk is het mooist met drie tegelijk of het moeten heel grote zijn. Zie foto hoe een mooie strik te maken van een armzalig lintje.
 
Drie rode kerstballen werden van een steker voorzien door de draad door het oogje gestoken terug te buigen en te bevestigen.
 
Er is nog een tip van goudlamet heel fijn geknipt met een schaar goudkleurige stipjes knippen die verstrooit over je kerststuk het kaarslicht weerkaatsen. Hergebruik van oud spul.......
 
 
Wat voorbeelden van adventstukken brengen je wellicht op een ideetje? Alles uit de oude Kerstdoos en groen geknipt van snoeiafval of wat buur en vrienden je maar willen laten snoeien.
 
Annemiek